Δελτία τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα

 

Αγαπημένα τραγούδια, δημοφιλείς άριες, γνωστές μελωδίες από οπερέτες και μιούζικαλ πλημμύρισαν  την πόλη του Πειραιά, από την Μαρίνα Ζέας έως τη Πλατεία Αλεξάνδρας το Σάββατο 27 Ιουνίου το απόγευμα.

21 λυρικοί καλλιτέχνες, απλώθηκαν σε έντεκα διαφορετικά σημεία της παράκτιας ζώνης  και επιδόθηκαν σε μια μουσική σκυταλοδρομία , εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε αυτή την ιδιαίτερη υπαίθρια συναυλία. Ήταν μια ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την οποία άνοιξαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο πριν τη δύση του ήλιου από τα τείχη στη Μαρίνας Ζέας και ολοκληρώθηκε το ηλιοβασίλεμα στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Θεατές όλων των ηλικιών παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι  τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που άλλοτε σε προβλήτες, άλλοτε σε βάρκες και άλλοτε σε ιδιαίτερα τοπόσημα της περιοχής τους αιφνιδίαζαν με την παρουσία τους.

Ήταν μια γιορτή μετά μουσικής, που εξέπληξε, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Παρόντες στον μουσικό περίπατο ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης , η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε ότι ο μουσικός περίπατος που διοργάνωσε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο παραλιακό μέτωπο της Ζέας, ήταν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, επισημαίνοντας: «Ο Δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας άνοιξαν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Πειραιά με αυτή τη πρωτότυπη υπαίθρια δράση, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της πόλης μας, η οποία προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου. Από τη Μαρίνα Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, 21 λυρικοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια μουσική σκυταλοδρομία εντυπωσιάζοντας όλους όσοι την παρακολούθησαν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση του κόσμου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρη Γιοβανίδη και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που με το πηγαίο ταλέντο τους δημιούργησαν στην πόλη μας μια μεγάλη μουσική «αγκαλιά». Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, υλοποιώντας εκδηλώσεις και δράσεις υψηλού επιπέδου. Ο πολιτισμός στην πόλη μας θα παραμείνει ζωντανός και ο Πειραιάς θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Πρόεδρος Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης ανέφερε:

Με τον μεγάλο μουσικό περίπατο από τη Ζέα στην Πλατεία Αλεξάνδρας άνοιξαν με μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝ και το ΔΘΠ. Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να είναι μια πόλη ανοιχτή στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ευχόμαστε η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης να μας ακολουθήσει και στο Βεάκειο και στον κήπο του Βεάκειου ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο τους πειραιώτες αλλά και του κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Ο Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του ΔΘΠ Λευτέρης Γιοβανίδης σημείωσε:

 Ήταν συγκινητικό και ευχάριστη έκπληξη μετά από μια πιεσμένη περίοδο για όλους με την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώσαμε της καραντίνα, να μπορέσουμε το Σάββατο βράδυ να ζήσουμε μια βραδιά πολιτισμού. Ο πολιτισμός αποστολή έχει να εφραίνει την ψυχή του ανθρώπου κι αυτό συνέβη, με ασφάλεια πάντα, στην υπέροχη εσπλανάδα του Πασαλιμανιού. Έτσι, σαν μια ευχή όλο αυτό που ζούμε σύντομα να γίνει ανάμνηση και να μπορέσουμε να  ξαναβρεθούμε κοντά όλοι μαζί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Στην υπαίθρια συναυλία συμμετείχαν οι λυρικοί καλλιτέχνες:

Μαρίνος Ταρνανάς, βαρύτονος/Γιάννης Σελητσανιώτης , βαρύτονος/Μαριλένα Στριφτόμπολα, σοπράνο/Χρύσα Μαλιαμάνη, σοπράνο/Μιράντα Μακρυνιώτη, μετζοσοπράνο/Μαρία Κατριβέση, σοπράνο/Μιχάλης Ψύρρας , βαρύτονος

Anna Maier, σοπράνο/Γιώργος Ρούπας, μπάσσος/Λητώ Μεσσήνη, σοπράνο

Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος/Ντίνα Στράνη, μετζοσοπράνο/Φωτεινή Κωστοπούλου, σοπράνο/Αναστασία Κότσαλη, μετζοσοπράνο/Γιάννης Φίλιας, τενόρος/Διονύσης Τσαντίνης, βαρύτονος/Μαργαρίτα Συγγενιώτου, μετζοσοπράνο

Μυρτώ Μποκολίνη, σοπράνο/Ελένη Σταμίδου, σοπράνο/Βασίλης Καβάγιας, τενόρος

VIDEO

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια μουσική δράση  21 λυρικών ερμηνευτών, στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button