Δελτία τύπου

Συνάντηση εργασίας για την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου

Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου και του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε εν όψει της εκκίνησης των εργασιών για την ανάπλαση στην  περιοχή του Αγίου Διονυσίου σε δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Πειραιά που έχει ως σκοπό την «αναγέννηση» μιας μέχρι πρότινος υποβαθμισμένης περιοχής. Το έργο, για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες,  ενώ η ανάπλαση θα υλοποιηθεί σε έκταση 470.000 τ.μ.

H ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου είναι μια μεγάλη αστική παρέμβαση βιώσιμης ανάπτυξης που σχεδιάστηκε από την Δημοτική Αρχή με μια ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, με προϋπολογισμό ύψους 15.000.000 ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο ανάδοχος και εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Πειραιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε σε δήλωσή της:

 «Πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση εργασίας πριν την εκκίνηση των έργων ανάπλασης στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Ένα έργο πνοής το οποίο μπορεί να δώσει στον Πειραιά, μία άλλη μορφή και προοπτική. Ένα έργο το οποίο η Δημοτική Αρχή με την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση είχαν αποφασίσει, όμως από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή, βρήκαμε ορισμένα μεγάλα προβλήματα ως προς την εκκίνηση και την υλοποίηση του έργου, τα οποία επιλύθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα και των Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Πειραιά. Χαιρόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα που τις  επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινούν τα έργα. Είναι μια ανάπλαση σε μια περιοχή που γειτνιάζει με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Είμαστε προετοιμασμένοι, συνεργαζόμαστε άψογα έτσι κι αλλιώς με τον Δήμο Πειραιά, πήραμε εγγυήσεις από τον ανάδοχο ότι το έργο θα τελειώσει στο χρονοδιάγραμμα τo οποίo έχει τεθεί. Χαιρόμαστε για έργα τα οποία δίνουν πνοή, καταρχήν στους πολίτες, στις πόλεις, αλλά δίνουν  κυρίως και περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε σε δήλωσή του:

«Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου ξεκινάει σε δύο εβδομάδες. Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικότερα έργα που δρομολογήσαμε και υλοποιούμε στην πόλη του Πειραιά. Συναντηθήκαμε με την Αντιπεριφερειάρχη κα Αντωνάκου, με τους ανάδοχους του έργου και τους τεχνικούς της Περιφέρειας και του Δήμου, προκειμένου να συζητήσουμε πως θα εξελιχθεί το έργο. Πιστεύω ότι με την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, με την ανάπλαση του Μικρολίμανου, με την αλλαγή όλων των φωτιστικών της πόλης  και με την ανάπλαση της Πειραϊκής εφόσον επιτύχουμε να τη δρομολογήσουμε άμεσα, τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Πειραιάς θα είναι μια διαφορετική,  πιο όμορφη και πιο λειτουργική πόλη. Μια πόλη με ανάπτυξη, με προοπτική, με μέλλον. Στόχος μας είναι να πάρει ζωή η ευρύτερη περιοχή του Αγ. Διονυσίου, προσελκύοντας παράλληλα νέες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η περιοχή, η οποία θα διατηρήσει την  ταυτότητά της σε συνδυασμό με τις ιδιωτικές επενδύσεις, εξελίσσεται σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού. Είναι ένα έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί στους Πειραιώτες, γίνεται πλέον πράξη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό. Παράλληλα περιμένουμε και από την κεντρική διοίκηση τις δικές της σημαντικές παρεμβάσεις στα θέματα που η Δημοτική Αρχή έχει θέσει και τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου μαζί με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας και του Δήμου να εκπληρωθεί το όραμά μας για τον Πειραιά της νέας δεκαετίας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button