Δελτία τύπου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας “Διδακτική Αλληλεγγύη”

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί εδώ και χρόνια το πρόγραμμα μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2021, από  τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020  έως και την Παρασκευή  31 Ιουλίου 2020.

Oι  εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

Σημειώνεται, πως παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε  πως το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά  μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς όπως ανέφερε προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της πόλης μας. Στη συνέχεια, σημείωσε, πως με την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά θα προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους, ο Δήμος Πειραιά συμβάλλει να επιτύχουν οι νέοι άνθρωποι τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν και τα όνειρά τους.  Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως οι μαθητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να υλοποιεί  δράσεις προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Πρόγραμμα Διδακτική Αλληλεγγύη, με  το οποίο στηρίζουμε, εντελώς δωρεάν, το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση, με άρτια οργάνωση, υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και στελεχωμένο από εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι βρίσκονται ενεργά στο πλευρό ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας. Όπως κάθε χρόνο, έχουμε τη χαρά να οργανώνουμε θερινά τμήματα που θα καλύψουν το σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων, βοηθώντας στην έγκαιρη και ουσιαστική προετοιμασία των μαθητών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους εθελοντές καθηγητές που δίνουν από τον πολύτιμο χρόνο τους, όσο και τις οικογένειες των μαθητών που μάς εμπιστεύονται. Τέλος, να διαβεβαιώσω τους μαθητές ότι  στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τα όνειρά τους, όλοι εμείς στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα είμαστε στο πλευρό τους».

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου, εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.

-Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.

-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

-Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

-Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

-Εκκαθαριστικό της εφορίας Οικονομικού έτους 2018 και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.

-Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εθελοντισμού, πλ. Κοραή 1 (ισόγειο)

Τηλέφωνα: 2132022660

Email:  ethelontismos@piraeus.gov.gr

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button