Δελτία τύπου

Δεντροφυτεύσεις στην πλατεία Κανάρη από τον Δήμο Πειραιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Δεντροφυτεύσεις στην  πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι ξεκίνησε σήμερα  ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Παρόντες στην περιβαλλοντική δράση ήταν ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη.

Οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν  και τις επόμενες ημέρες  στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να  υπάρξει περισσότερο πράσινο στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή, καθώς ο Πειραιάς είναι μια πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και δεν διαθέτει επαρκείς χώρους πρασίνου, εξαιτίας της πυκνής δόμησης στην πόλη. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φυτεύοντας δέντρα στο Πασαλιμάνι, ενώ τις επόμενες ημέρες η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης μας. Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο Δήμος με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει το τμήμα Πρασίνου, καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια,  προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο πράσινο η πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μικρούς χώρους πρασίνου, αλλά και να ομορφύνουμε το κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολύπλευρες περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα. Είναι σημαντικό η πόλη μας να είναι όμορφη, καθαρή και λειτουργική με περισσότερους χώρους πρασίνου».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές θα  συνεχιστούν  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να διαθέτει ο Πειραιάς περισσότερο πράσινο.

 

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3cyvJBx

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button