Δελτία τύπου

Θεραπευτική άσκηση για άτομα με αναπηρίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» και χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων για μαθητές της
Γ’ Λυκείου

Τη χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες επιτρέπει από αύριο, Τρίτη 19/5/2020,  η Κ.Υ.Α. των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών, που αφορά στην κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, επιτρέπεται από αύριο, η χρήση του Δημοτικού  Κολυμβητηρίου  «Α. Γαρύφαλλος» του Ο.Π.Α.Ν., (παραλία Βοτσαλάκια) για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους εφόσον απαιτείται, κατά περίπτωση, η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

 

Επίσης, δυνατότητα χρήσης των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων πλην κολυμβητηρίων, έχουν οι υποψήφιοι για να εισαχθούν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα των Πανελληνίων ή κατόπιν προκήρυξης, οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με αφορμή τη νέα Κ.Υ.Α. για το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων υπό προϋποθέσεις, θέλουμε να σταθούμε σε μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, που είναι η δυνατότητα χρήσης του κολυμβητηρίου μας από άτομα με αναπηρίες για θεραπευτική άσκηση. Σε κάθε μας βήμα καθόλη τη διάρκεια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, σταθήκαμε και θα συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στα άτομα με αναπηρίες, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης. Για τους παραπάνω λόγους τονίζουμε, ότι εκτός των ίδιων θα επιτρέπεται – όπου αυτό απαιτείται – και η πρόσβαση των συνοδών τους στους χώρους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμπολίτες μας στον αθλητισμό, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πειραιά».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button