Δελτία τύπου

Επαναλειτουργία ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά

Επαναλειτουργούν από αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου 2020,  οι ανοιχτές και οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τα κολυμβητήρια, σύμφωνα με νεότερη Κ.Υ.Α.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης και μόνο από αθλητές σωματείων, ανώνυμων αθλητικών εταιρειών και αμειβόμενους αθλητές ηλικίας 13 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας, θα υπάρχει συγκεκριμένος  αριθμός αθλουμένων ανά αθλητική εγκατάσταση, ο οποίος θα επικαιροποιείται με νεότερες οδηγίες και με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία και την πορεία της πανδημίας.

Προτεραιότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις έχουν οι αθλητές προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων.

 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. που επαναλειτουργούν από αύριο, Τρίτη 19/5/2020 είναι οι εξής:

  • Θεμιστόκλειο Στάδιο
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος»
  • Γήπεδο Τένις (παραλία Βοτσαλάκια)
  • Γήπεδο Αγ. Διονυσίου
  • Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αμοργού (Καμίνια)
  • Κλειστό Γήπεδο «Παναγιώτης Σαλπέας»
  • Κλειστό Γήπεδο Καμινίων

 

Σε όλες τις παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε πιστοποιημένους αθλητές σωματείων, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού και δεν θα επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

Κατά την είσοδο, θα πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση και θα συμπληρώνεται ειδική φόρμα (από τους υπεύθυνους των σωματείων) με τα εξής στοιχεία: ώρα εισόδου – εξόδου, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail και αριθμός ταυτότητα ή διαβατηρίου.

Σημειώνεται, ότι θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση των συλλόγων ότι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που αναγράφονται στην Κ.Υ.Α.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Μετά από μια μακρά διάρκεια αποχής από τις αθλητικές δραστηριότητες, ο Ο.Π.Α.Ν. επαναλειτουργεί τις ανοιχτές και τις κλειστές εγκαταστάσεις, μετά από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Προτεραιότητά μας είναι η συνέπεια της εφαρμογής των νέων κανόνων, αλλά και η παροχή συμβουλών στους αθλητές σωματείων και ανώνυμων αθλητικών εταιρειών, καθώς και στους αμειβόμενους αθλητές ηλικίας 13 ετών και άνω, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν για την άθλησή τους τις εγκαταστάσεις μας. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι γυμναστές του Οργανισμού θα είναι παρόντες στους  αθλητικούς μας χώρους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που από αύριο, ο Ο.Π.Α.Ν. επιστρέφει στην αθλητική κανονικότητα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button