Δελτία τύπου

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου στα χρώματα της στολής των νοσηλευτών

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου στα χρώματα της στολής των νοσηλευτώνΟ Δήμος Πειραιά,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή,  φωταγώγησε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης στα χρώματα της στολής των νοσηλευτών, λευκό, πράσινο και γαλάζιο. 

Με τη  συμβολική αυτή κίνηση,  που έγινε σε  συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, τιμήθηκαν από την Αυτοδιοίκηση οι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας, οι νοσηλευτές, για τον αγώνα που δίνουν παραμένοντας στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τη συνολική προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της πόλης και της χώρας.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε: «Η φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να εκφράσουμε το δικό μας «ευχαριστώ» στους νοσηλευτές, που στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας υπερέβησαν εαυτόν και στάθηκαν ανώτεροι των περιστάσεων, στυλοβάτες ενός τιτάνιου αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας, απέναντι στη μάχη με έναν ύπουλο και ανυπέρβλητο εχθρό». Συνεχίζοντας η κα Ζαρακέλη σημείωσε: «το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι σεβασμός για τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία τους».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε οι σύγχρονοι ήρωες είναι οι γιατροί και νοσηλευτές. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να φωταγωγήσουμε  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα εμβληματικό κτήριο του Πειραιά  και όλης της Ελλάδας. Η συμβολή των νοσηλευτών, όχι μόνο τώρα, αλλά διαχρονικά είναι τεράστια, καθώς χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας της χώρας. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους  τιμούμε καθημερινά, όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές, αλλά και όταν όλα είναι καλά».

Ο Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Γιώργος Τσόλας, σε δήλωσή του επεσήμανε:

 «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, 12 Μαΐου, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, απευθύναμε αίτημα στην Κ.Ε.Δ.Ε.  για να φωταγωγήσει ένα συγκεκριμένο κτήριο. Ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Καφαντάρης. Οι νοσηλευτές είμαστε πάντα παρόντες, για να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία της χώρας μας».

 Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε., δημοτικός σύμβουλος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει  έμπρακτα το ευχαριστώ όλης της Αυτοδιοίκησης στο νοσηλευτικό προσωπικό για την προσφορά του. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Πειραιά που με αυτή τη σημαντική συμβολική κίνηση να φωταγωγήσει το Δημοτικό Θέατρο στα χρώματα που φορούν οι νοσηλευτές, τους τιμούμε και φωνάζουμε όλοι μαζί ότι οι σύγχρονοι ήρωες  είναι αυτοί. Είναι οι ήρωες που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες κοντά στην κοινωνία, για τον πολίτη. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Παρόντες στη φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου ήταν επίσης ο  Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού και νοσηλεύτρια Μεταξά κα Ελένη Πέτρακα.

Video από την εκδήλωση: https://bit.ly/2LnMPqN

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button