Δελτία τύπου

Κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης για συλλογή ενδυμάτων-υποδημάτων απο τον Δήμο Πειραιά

Κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης για συλλογή ενδυμάτων-υποδημάτων απο τον Δήμο ΠειραιάΤριάντα ειδικούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης για τη συλλογή ενδυμάτων-υποδημάτων τοποθετεί σε πλατείες, κεντρικές οδούς και διάφορα σημεία στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί για την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη και τη συμβολή των δημοτών σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων ο Δήμος Πειραιά κάνει ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια να αυξήσει το ποσοστό της ανακύκλωσης στον Πειραιά, εντάσσοντας στις ήδη υπάρχουσες δράσεις, ακόμα μια μεγάλη κατηγορία ανακυκλώσιμων υλικών.

Η τοποθέτηση των κόκκινων κάδων ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των δημοτών, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες, καθώς και τα παιδιά από μικρή ηλικία, για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Τόνισε δε, ότι για να έχουν αποτέλεσμα όλες αυτές οι ενέργειες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η ανακύκλωση είναι υπόθεση του καθενός από εμάς και πως η συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια είναι καταλυτική.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε στη συνέχεια, ότι με την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια πιο καθαρή πόλη, προκειμένου να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των Πειραιωτών, καθώς και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως ο Δήμος υλοποιεί μια ακόμη σημαντική ενέργεια για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, λέγοντας πως με τη συστηματική χρήση των κόκκινων κάδων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι και ενέργεια.

Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας πρόσθεσε: «Ο μέσος ευρωπαίος πολίτης πετάει κάθε χρόνο 15kg ρούχα και το 80% εξ΄ αυτών καταλήγει στη χωματερή. Στόχος μας με αυτή την ενέργεια είναι να προσφέρουμε στους δημότες μας έναν νέο τρόπο ανακύκλωσης, έτσι ώστε να μην πετούν στους κοινούς κάδους παλιά ρούχα και παπούτσια. Εύχομαι οι δημότες μας να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν συχνότερα τους κόκκινους κάδους, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για τη δική τους διευκόλυνση σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας».

Δυο ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης βρίσκονται ανά σημείο στις εξής περιοχές της πόλης μας:

A΄ Δημοτική Κοινότητα

1. Ακτή Θεμιστοκλέους & Σπυροπούλου (54ο Δημοτικό Σχολείο)

2. Πεζόδρομος Ιάσωνος, πλατεία Πηγάδας (στα Δημοτικά Σχολεία)

3. Λεωφ. Χατζηκυριακού & Κλεισόβης

4. Πλατεία Φρεαττύδας

Β΄ Δημοτική Κοινότητα

1. Ηλεκτρικός Σταθμός, οδός Ναυαρίνου

2. 2ας Μεραρχίας & Καραΐσκου

3. Πλατεία Κανάρη

Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

1. Κανελλοπούλου 38 (έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο)

2. Σπύρου Ζερβού 1 (έξω από τον 24ο Βρεφ. Σταθμό)

Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

1. Ανδριτσαίνης & Απολλωνίας (8ο Νηπιαγωγείο)

2. Οδός Νάξου, Καμίνια (έξω από το 47ο Δημοτικό Σχολείο)

3. Αγία Σωτήρα, Παλαιά Κοκκινιά (έξω από το 14ο Γυμνάσιο)

Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

1. Πάρκο Δηλαβέρη

2. επί της οδού Βλαχάκου (πλατεία Παύλου Μελά)

3. Σαλαμίνος & Ψαρών-Θεσσαλονίκης 71 (9ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία)

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button