Δελτία τύπου

Στην κυκλοφορία ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή ενός παλαιού λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, το οποίο δίνεται σήμερα στην κυκλοφορία, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Στο λεωφορείο πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ βάφτηκε κόκκινο, το διακριτό χρώμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη ανανεώσει όλο τον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας με νέα λεωφορεία σύγχρονων προδιαγραφών, με τα οποία μετακινούνται με ασφάλεια οι δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άμεσα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά θα ενισχυθεί με την προμήθεια 4 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Η Δημοτική Συγκοινωνία Πειραιά είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Πριν ένα χρόνο προχωρήσαμε στην ανανέωση του στόλου της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας με τα νέα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν σύγχρονες παροχές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ άμεσα θα ενισχύσουμε τη Δημοτική μας Συγκοινωνία με 4 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού οχημάτων του Δήμου μας που χρήζουν παρέμβασης, ανακατασκευάσαμε πλήρως ένα παλαιό λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που διαμένουν στις γειτονιές του Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως αν και κύριο μέλημα αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η υλοποίηση προληπτικών και κοινωνικών δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η λειτουργία του Δήμου Πειραιά δεν σταματάει, επισημαίνοντας: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα τους, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα που εκ των πραγμάτων επιφέρει η υγειονομική κρίση. Εν μέσω πανδημίας περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και προστατεύουμε την υγεία μας, την υγεία των διπλανών μας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αλεξάνδρα-Γερασιμούλα Τουμαζάτου, σε δήλωσή της, επεσήμανε πως η ανακατασκευή των παλαιών λεωφορείων έρχεται να ενισχύσει τον ήδη υπάρχοντα σύγχρονο στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά. «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακατασκευάσουμε κι άλλα λεωφορεία, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να μη χρειάζεται να παίρνει το όχημα του μέσα στον Πειραιά και να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα δωρεάν», τόνισε η κα Τουμαζάτου, η οποία κλείνοντας, ανέφερε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button