Δελτία τύπου

Εντείνεται η κοινωνική προσφορά του Δήμου για τη στήριξη και την προστασία των δημοτών από την πανδημία του κορωνοϊού

O Δήμος Πειραιά εντείνει την κοινωνική του προσφορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, συνεχίζοντας να στηρίζει τους αδύναμους οικονομικά δημότες και τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, με τις διευρυμένες κοινωνικές υπηρεσίες που υλοποιεί μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π..

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υποστήριξε μέσω των κοινωνικών της υπηρεσιών 567 δημότες, κατέγραψε και υλοποίησε 366 αιτήματα συνανθρώπων μας καλύπτοντας διάφορες ανάγκες και πραγματοποίησε 354 δράσεις και υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαβίωση και την προστασία της υγείας των δημοτών.

Ειδικότερα, άποροι και αδύναμοι οικονομικά δημότες παρέλαβαν 209 πακέτα με τρόφιμα και 56 φαρμακευτικά σκευάσματα κατ΄ οίκον, καθώς και συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Επιπροσθέτως υλοποιήθηκαν 34 δράσεις σε οικογένειες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 43 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και 197 ώρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη και τη χώρα, εντείνει την κοινωνική του προσφορά προκειμένου να στηρίξει τους αδύναμους οικονομικά δημότες που έχουν ανάγκη και επηρεάζεται ακόμη περισσότερο η καθημερινότητά τους από την πανδημία του κορωνοϊού. «Με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων και με τις συνταγογραφήσεις κατ οίκον για όλους όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν, με τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και με μια σειρά ενισχυμένων υπηρεσιών, δημιουργούμε ένα «πλέγμα» κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας», τόνισε ο κ. Μώραλης, σημειώνοντας πως στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου θα προστεθεί το επόμενο διάστημα και η προσφορά δυο γευμάτων ημερησίως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή χρήζουν υποστήριξης όσο ποτέ», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συνεχίζει να υλοποιεί διευρυμένες κοινωνικές υπηρεσίες, επ΄ ωφελεία δημοτών που έχουν ανάγκη, λέγοντας πως καταγράφονται καθημερινά νέα αιτήματα. «Χαίρομαι που η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει με είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικές δράσεις τους ωφελούμενους συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας πόσο ζωτικός είναι ο ρόλος της σε στιγμές κρίσης. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας», τόνισε ο κ. Βοϊδονικόλας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button