Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέδωσε ασπίδες προστασίας προσώπου στο κέντρο υγείας Καμινίων

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέδωσε σήμερα στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καμινίων κ. Παναγιώτη Κωνσταντάκο  ασπίδες προστασίας προσώπου, οι οποίες δημιουργούνται στο  Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», για  την προφύλαξη της υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ιατρική δομή λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για την καταπολέμηση του  κορωνοϊού.

 

Στο Κέντρο Υγείας Καμινίων βρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης καθώς και  ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο οποίος προσέφερε αντισηπτικά και γάντια μίας χρήσεως.

 

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία των ασπίδων  προστασίας προσώπου είναι  μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, ο οποίος αξιοποιεί πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του  «Blue Lab», δημιουργώντας με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες),  για το  ιατρικό και το νοσηλευτικό  προσωπικό  της χώρας μας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά να δημιουργεί από μηδενική βάση  ασπίδες προστασίας προσώπου, συμβάλλει ουσιαστικά στο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο δίνει μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσθέτοντας:

«Είμαστε υπερήφανοι που στο πρόσωπο των γιατρών, προσθέτουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο τους. Είναι ένα προϊόν που «ανεβάζει» την ψυχολογία και το ηθικό των γιατρών και των νοσηλευτών, γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία πέρα από την καθαρά ιατρική προστασία», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Κλείνοντας ανέφερε  ότι ήδη έχουν παραδοθεί  από τον Δήμο Πειραιά ασπίδες προστασίας προσώπου σε 12 νοσοκομειακές μονάδες, στους Ιατρικούς Συλλόγους Πειραιά και Αθηνών,  σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι νοσοκομειακές μονάδες του Δήμου και της Περιφέρειας Πειραιά.

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η λειτουργία, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο,  αυτού του Κέντρου για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού στα Καμίνια, γιατί  – όπως είπε – γίνεται  προληπτικός έλεγχος δεν συσσωρεύονται πολλοί συνάνθρωποί μας στα νοσοκομεία.  Όπως ανέφερε, αυτό σημαίνει μία αποκέντρωση σε όλο το σύστημα της προστασίας και του προελέγχου. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά είναι στο πλευρό των γιατρών, των υγειονομικών, του παραϊατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας των Καμινίων και εξέφρασε την πίστη  του ότι ενωμένοι όλοι οι φορείς θα κερδίσουν αυτή τη μάχη.

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία,  μεταξύ   του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά  και του  Δήμου Πειραιά και γι’ αυτό τον λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος ενίσχυσε τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά προς το συγκεκριμένο Κέντρο, φέρνοντας αντισηπτικά και γάντια μίας χρήσεως, ώστε να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν η υγεία των εργαζομένων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καμινίων κ. Παναγιώτης Κωνσταντάκος, σε δήλωσή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμο Πειραιά και προσωπικά στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρύδη για την προσφορά τους στο προσωπικό της μονάδας του Κέντρου Υγείας Καμινίων, λέγοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η συμπαράσταση του Δήμου είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.  Ανέφερε επίσης, ότι η μονάδα τροφοδοτήθηκε από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά άμεσα με υλικά,  από τη στιγμή που το Κέντρο Υγείας Καμινίων λειτούργησε ως μονάδα αναφοράς κορωνοϊού. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Πλατανησιώτη για την προσφορά του, τονίζοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος πάντα συμπαραστέκεται στις δύσκολες στιγμές.

Video με δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέδωσε ασπίδες προστασίας προσώπου στο κέντρο υγείας Καμινίων    Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέδωσε ασπίδες προστασίας προσώπου στο κέντρο υγείας Καμινίων

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button