Δελτία τύπου

Εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στη διαδικτυακή πρεμιέρα της παράστασης Μακμπέθ

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικτυακή πρεμιέρα της παράστασης Μακμπέθ  που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των online δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ», σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Περισσότεροι από 2.500 θεατές παρακολούθησαν διαδικτυακά το περίφημο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, μέσω της επίσημης σελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η θεατρική παράσταση Μακμπέθ  είναι μια  συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο, η πρεμιέρα της οποία είχε προγραμματιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 12 Μαρτίου, αλλά διακόπηκε λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.

Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο των δράσεων «ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ» διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής γραφής από τον θεατρικό συγγραφέα κ. Λεωνίδα Προυσαλίδη, ενώ σε συνεργασία του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, το έργο του Πάνου Αραβαντινού, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνογράφους του 20ου αιώνα, θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020.

Οι δράσεις «ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ» θα συνεχιστούν, ενώ θα εμπλουτιστούν το επόμενο διάστημα με νέες διαδικτυακά προτάσεις πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται, πως η παράσταση Μακμπέθ  θα προβληθεί online για ακόμα μια φορά, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:00, στην επίσημη σελίδα του Δ.Θ.Π. www.dithepi.gr

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μια σπουδαία παράσταση, προσθέτοντας: «Αν και οι συνθήκες με τα προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψαν να παρακολουθήσουμε την παράσταση Μακμπέθ  στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η πρωτοβουλία του Ο.Π.Α.Ν. για τη διαδικτυακή της προβολή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να απολαύσουν από το σπίτι ένα άρτια καλλιτεχνικό έργο με σημαντικούς συντελεστές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εθνικό Θέατρο και τον Δημήτρη Λιγνάδη για τη συνεργασία, καθώς και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη για τις διαδικτυακές δράσεις «ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ», οι οποίες συμβάλλουν στην ψυχαγωγία του κόσμου αυτή τη δύσκολη περίοδο» τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος κλείνοντας ανέφερε πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί επίκεντρο πολιτισμού όχι μόνο της πόλης, αλλά και της χώρας θα συνεχίσει να υλοποιεί διαδικτυακές δράσεις υψηλού επιπέδου.

Εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στη διαδικτυακή πρεμιέρα της παράστασης ΜακμπέθΕντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στη διαδικτυακή πρεμιέρα της παράστασης Μακμπέθ

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button