Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Εθελοντική Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία που ξεκίνησε σήμερα στον εξωτερικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία τελεί υπό την υποστήριξη και του Δήμου Πειραιά.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το ΣΕΦ,  αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη συμβολή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Εκτός από τον Δήμο Πειραιά, αρωγοί  στην προσπάθεια αυτή είναι οι  Δήμοι Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Π. Φαλήρου και Γλυφάδας.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή 12/4/2020. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να  καλέσουν στο 210-4893344 και 210-4893345 (07:30-15:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μέσα από αυτή την κρίση αναδεικνύονται οι πραγματικές αξίες του αθλητισμού, πού είναι η αλληλεγγύη  και η κοινωνική προσφορά. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα αιμοδοσίας που έχει ξεκινήσει από το «ζήσε αθλητικά», λέγοντας πως είναι μια «ομπρέλα» από κορυφαίους αθλητές, ολυμπιονίκες, εκπροσώπους όλων των αθλητικών φορέων της χώρας  που δραστηριοποιούνται και παρακινούν. Στη συνέχεια ανέφερε πως συγκεντρώνονται πολλές φιάλες αίματος για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία και ευχαρίστησε όλη την αθλητική οικογένεια της Ελλάδος διότι, όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχει ενώσει δυνάμεις και «βάζει πλάτη» στα δύσκολα. Ακολούθως τόνισε: «είμαστε δίπλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και  δίπλα στους Υπουργούς που δίνουν και αυτοί το δικό τους αγώνα». Κλείνοντας,  ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει ενωμένη από όλη αυτή τη δοκιμασία και συνεχάρη όλους και ιδιαίτερα τον κ. Γιαννόπουλο και  «το Χαμόγελο του Παιδιού», λέγοντας πως η συνεργασία που έχουν με το Υπουργείο είναι άριστη.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, συνεχάρη   τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υγείας, το ΣΕΦ, καθώς και τους Δήμους που συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η κα Αντωνάκου τόνισε ότι η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και οι πέντε δήμοι  έχουν ξεκινήσει δράσεις  εθελοντικής αιμοδοσίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να αφιερώσουμε  όλοι μία ώρα, προκειμένου να βοηθήσουμε   τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.  Κλείνοντας  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής σε άμεση συνεργασία με τους δήμους θα συνεχίσει τις κοινωνικές δράσεις και  ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, στηρίζοντας το έργο που επιτελούν τα νοσοκομεία της χώρας μας.

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε την εθελοντική αιμοδοσία μια αξιέπαινη κοινωνική ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Υγείας, των 13 δήμων και του «Χαμόγελου του

Παιδιού», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας πως το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης υπενθύμισε ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη  συμμετοχή των Πειραιωτών εθελοντική αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι το κράτος είναι παρόν σε όλες του τις μορφές, με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, τις Περιφέρειες, την κεντρική διοίκηση λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο κόσμος συμμετέχει σε κοινωνικές πρωτοβουλίες. Ακολούθως ο κ. Μώραλης ανέφερε πως είναι σημαντικό να γίνουν ακόμα περισσότερες δράσεις σαν κι αυτή από τον Δήμο και από φορείς, προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά στα νοσοκομεία της χώρας μας. Κλείνοντας ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που όλοι ενωμένοι  σε στιγμές κρίσης, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού,  επιδεικνύουν  αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη Πρότυπο» και Διευθυντής της Α΄ χειρουργικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Νίκος Βλαχάκος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι  αυτή η πρωτοβουλία  είναι σημαντική διότι θα  συγκεντρωθούν φιάλες αίματος που το έχουν απόλυτη ανάγκη όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα εκείνα της πρώτης γραμμής. Επίσης ο κ. Βλαχάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι  ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτό το σημαντικό  κάλεσμα.

 

Η Συντονίστρια  και Γενική Διευθύντρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σε δήλωσή της, υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός δίνει ζωή, λέγοντας πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Υγείας και του Χαμόγελου του Παιδιού για τη συγκέντρωση αίματος. Εξέφρασε την ικανοποίηση της γιατί  έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος να δώσει αίμα και τέλος σημείωσε  ότι η δράση αυτή θα συνεχιστεί και αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του,  εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία όπως είπε συμβάλλει ταυτόχρονα και στον αθλητισμό, λέγοντας πως η αιμοδοσία αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντική. Υποστήριξε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει πάντοτε τους θεσμούς με τις δομές του, το προσωπικό του, τις ομάδες του και την τεχνογνωσία του. Κλείνοντας, ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπως σήμερα οι 13 δήμοι οι οποίοι όλοι μαζί στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή για την αιμοδοσία.

Video με δηλώσεις

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Εθελοντική Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας   Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Εθελοντική Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button