Δελτία τύπου

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για την Περίθαλψη και την Φροντίδα των Αδέσποτων Γατών

Ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην προστασία της δημόσιας υγείας τους, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με κτηνίατρο για τον περιορισμό των αδέσποτων γατών, μέσω της στείρωσης, καθώς και τη συνεχή φροντίδα ευζωίας τους.

Παρόλο που ο Δήμος είναι συμβεβλημένος με το ΔΙΚΕΠΑΖ για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, η συνεργασία με κτηνίατρο, λόγω αδυναμίας του εν λόγω φορέα να περιθάλψει τις αδέσποτες γάτες, ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου οι αδέσποτες γάτες που κυκλοφορούν στην πόλη να είναι υγιείς, να αποφεύγονται μεταδοτικά νοσήματα και να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Πιο συγκεκριμένα θα μπορούν να παρέχονται μέσω αυτής της συνεργασίας:

1) Ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή

2) Γενική αίματος

3) Βιοχημικές εξετάσεις

4) Ορολογική δοκιμή λευχαιμίας – Ανοσοεπάρκειας  FIV (ab), FELR (ag)

5) Πλήρης εμβολιασμός συμπεριλαμβανομένου και του αντιλυσσικού εμβολιασμού

6) Μετεγχειρητική  φροντίδα

7) Στείρωση θηλυκής γάτας

8)Στείρωση αρσενικής γάτας

Οι ενδιαφερόμενοι φιλόζωοι θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε με φυσική παρουσία στο πρωτόκολλο του Δήμου (όταν αυτό βέβαια επιτραπεί) με τα στοιχεία τους, καθώς και με πληροφορίες για την αδέσποτη γάτα. Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία θα διαβιβάζει το αίτημα στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο.

Τα αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στα e-mail:

–         protocol@piraeus.gov.gr

–         perival_prasino@piraeus.gov.gr

Πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα του Δήμου: 213212 3034 (Τμήμα Περιβάλλοντος), καθώς και στο τηλέφωνο της ιατρού κυρίας Ελένης Ραμαντάνη στο τηλ. : 210 4523632.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button