Δελτία τύπου

Συνέντευξη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα 90,4»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», στην εκπομπή «Ξυπνήστε» με τον Ίωνα Κεχαγιόγλου.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στον κορωνοϊό, τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση που ταλαιπωρεί όλες τις χώρες, λέγοντας πως και η Ελλάδα είναι στον χάρτη των χωρών με διαπιστωμένα αρκετά κρούσματα. «Είναι κάτι νέο και άγνωστο που εκ των πραγμάτων φοβίζει τον κόσμο. Χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία, νηφαλιότητα και όχι πανικός. Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προχώρησε σε προληπτικά μέτρα, όπως είναι οι απολυμάνσεις στα σχολεία, στα δημοτικά κτήρια με προτεραιότητα τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους αθλητικούς χώρους. Παράλληλα με αποφάσεις των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, αναστάλθηκε η λειτουργία των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, καθώς και 3 σχολείων στην πόλη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε στη συνέχεια τη σημασία της ατομικής προστασίας, λέγοντας πως οι πολίτες και ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων και του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, ο κ. Μώραλης δήλωσε ότι δεν έχει σταματήσει να βλέπει κόσμο καθημερινά, τηρώντας όμως πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, τον οποίο χαρακτήρισε εμβληματική φυσιογνωμία, ο κ. Γιάννης Μώραλης μεταξύ άλλων τόνισε πως ήταν ένας σημαντικός Πειραιώτης, ένας εξαιρετικός κύριος, ένας ευφυής άνθρωπος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως προσέφερε στον αθλητισμό μέσω του Ολυμπιακού και στον Πειραιά. «Είχα τη χαρά να τον γνωρίζω από μικρό παιδί μέσω του πατέρα μου. Ήξερα τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη 45 χρόνια, είμαι 52 ετών και πάντα τον παρακολουθούσα. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ούτε η πόλη ούτε ο Ολυμπιακός».

Ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας για τη σημερινή επέτειο των 95 ετών από την ίδρυση του Ολυμπιακού, τόνισε ότι ο μεγάλος πειραϊκός σύλλογος έχει ταυτόσημη ιστορία με τη νεότερη ιστορία του Πειραιά.

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας σημαντικός σύλλογος με λαμπρή πορεία. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ολυμπιακοί, για τη μεγάλη ομάδα του Πειραιά, η οποία είναι πρεσβευτής της πόλης μας στο εξωτερικό. Είμαστε υπερήφανοι που ο Ολυμπιακός αναδεικνύει αθλητές, παράγει αθλητισμό και σωστούς ανθρώπους σε όλες τις εκφάνσεις», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πειραιά πρόσθεσε: «Είχα την τύχη να εργαστώ για τον Ολυμπιακό 24 συναπτά έτη, έχω την τιμητική θέση να είμαι πρόεδρος του Ολυμπιακού για όσο τυπικά δεν μπορεί να είναι ο κ. Μαρινάκης. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία ώστε ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού να έχει και τον τίτλο του προέδρου. Σήμερα γιορτάζει η πόλη. Γιορτάζει ο ελληνικός αθλητισμός όταν γιορτάζει ο Ολυμπιακός. Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί».

Ηχητικό απόσπασμα εδώ

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button