Δελτία τύπου

Επιχείρηση “σκούπα” ΕΛ.ΑΣ.- Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Επιχείρηση “σκούπα”   ΕΛ.ΑΣ.- Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίουΔύο  τόνοι παράνομων προϊόντων κατασχέθηκαν στον Πειραιά, στο πλαίσιο  μιας ακόμη κοινής επιχείρησης-«σκούπα» της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και τη συμβολή εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου.

Η συντονισμένη επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης προϊόντων στην πόλη πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία Ιπποδαμείας, στην οδό Αλιπέδου και στους δρόμους πέριξ της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά.

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, προχώρησε σε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν αυθημερόν εντός των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να συμβάλει στον βαθμό των αρμοδιοτήτων της στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πόλη, λέγοντας πως το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, το οποίο δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Πειραιά, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. και φορέων της πόλης, λέγοντας  πως ο συντονισμός των δράσεων και η αποτίμησή τους έχει ήδη θετικά αποτελέσματα στην πόλη μας. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε στη συνέχεια πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι κοινές αυτές δράσεις με την ίδια ένταση και συχνότητα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν. «Για να αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο στον Πειραιά χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες και συνεχής προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Μώραλης, ο οποίος κλείνοντας ευχαρίστησε  όλους όσοι συμβάλουν στις δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πόλη.

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής  Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε πως η Δημοτική Αστυνομία εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, σημειώνοντας πως με στοχευμένες προσπάθειες και στο μέτρο των  αρμοδιοτήτων της, θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την πάταξη του φαινομένου. «Είναι ένα δύσκολο έργο αλλά με αποφασιστικότητα, συντονισμό και διαρκείς ενέργειες μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε η κα Μπουρδάκου.

Επιχείρηση “σκούπα”   ΕΛ.ΑΣ.- Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button