Δελτία τύπου

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άκουσε σήμερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, την Αδελφότητα Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και την Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

Νωρίτερα, ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, για την κοπή της βασιλόπιτας. Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έπαιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, τόνισε ότι σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς είναι μια ακόμη όμορφη μέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, από τους Καρπάθιους και από την Ένωση Απανταχού Μανιατών. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι οι Καρπάθιοι με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, όπως επίσης και οι Μανιάτισσες με τις όμορφες φορεσιές τους είπαν ιδιαίτερα κάλαντα. «Ανταλλάξαμε ευχές μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους, όπως κάθε χρόνο και αύριο τους αναμένω όλους στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Πειραιά, ώστε να ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Τα κάλαντα μαζί με τον Δήμαρχο άκουσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο Δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στην Αδελφότητα Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς και στην Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» μια μικρογραφία αρχαίας τριήρους. Η Αδελφότητα Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» προσέφερε στον κ. Μώραλη ένα βιβλίο και cd με τη μουσική παράδοση της Καρπάθου και η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» μια δημιουργία ζωγραφικής σε πέτρα με θέμα το μάζεμα της ελιάς στη Μάνη.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button