Δελτία τύπου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στον Πειραιά του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, με τη συμμετοχή πολιτικών,  στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, της Δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής  και πλήθους κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννη και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου  κ.κ. Θεόκλητου.   

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι σήμερα  είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη και ότι πλήθος Πειραιωτών τίμησαν τον Πολιούχο της  πόλης Άγιο Σπυρίδωνα με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής του Εικόνας. Ο  κ. Μώραλης τόνισε επίσης, ότι εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα έγινε με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε  όσες και όσους γιορτάζουν καθώς και σε όλους τους Πειραιώτες. 

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε  την κυβέρνηση.  

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή.

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι Βουλευτές κ.κ.: Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος,  κα Νόνη Δούνια και κ.κ Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης  Μαρκόπουλος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  κα Σταυρούλα Αντωνάκου.  

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων,  Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Οι Αντιδήμαρχοι : κυρίες Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και Ασπασία Αλιγιζάκη και οι κ.κ. Δημήτρης  Καρύδης,  Γρηγόρης Καψοκόλης,  Παναγιώτης  Ρέππας και  Δημήτρης Αράπης.

Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Αγραπίδης και κυρίες Αλεξάνδρα  – Γερασιμούλα Τουµαζάτου και Κυριακή Μπουρδάκου.

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς  Πόλη  Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος.  Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Αγρανιώτης.  Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας,  ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Πειραιά κ. Χρήστος Μακρής,

Περιφερειακοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης. 

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος. 

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στον Πειραιά του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα Με λαμπρότητα ο εορτασμός στον Πειραιά του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button