Δελτία τύπου

Βράβευση Δήμου Πειραιά στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019

Μια ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Πειραιά για την ολοκληρωμένη στρατηγική που αναπτύσσει στο πεδίο της γαλάζιας ανάπτυξης και οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά τιμήθηκε με το Βραβείο του Διεθνούς Κέντρου Πειραιώς (Piraeus International Center Award), στην εκδήλωση απονομής βραβείων «Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη βράβευση του Δήμου Πειραιά έγινε ειδική μνεία στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος υλοποιεί έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως ο θεσμός των «Lloyd’s List Greek Shipping Awards» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για όλους όσοι διαπρέπουν στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια οικονομία, για την οποία έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης ανέφερε τη βράβευση του Δήμου για τη Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στο Γκρατς της Αυστρίας, καθώς και τη βράβευση ως «Πόλη Καλής Πρακτικής URBACT» στο Ταλίν της Εσθονίας. Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως η γαλάζια ανάπτυξη αποτελεί βασικό αναπτυξιακό άξονα της Δημοτικής Αρχής, υπενθυμίζοντας ότι έχουν διασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση περίπου 24 εκ. ευρώ, για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη. Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Πειραιάς είναι η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα, το λιμάνι, τη ναυτιλία. Επιπλέον, ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι καινοτόμες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής καθιερώνουν τον Πειραιά στη «συνείδηση» της ναυτιλιακής κοινότητας, ως μια πόλη που πρωτοπορεί στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική αυτή βράβευση.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, παρευρέθηκαν και παρέλαβαν το βραβείο η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ηλίας Σαλπέας.

Η Αντιδήμαρχος κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την τιμητική αυτή διάκριση. Η Αντιδήμαρχος ανέφερε πως η βράβευση στον θεσμό «Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019» είναι εξαιρετικά σημαντική, λέγοντας πως οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της γαλάζιας ανάπτυξης στον Πειραιά αποδίδουν «καρπούς», με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, την πόλη και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button