Δελτία τύπου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

 

Μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, που περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιού, στόλισμα του «δέντρου των ευχών» και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.
Τα ίδια τα παιδιά αναδείχθηκαν σε κύριους συντελεστές της εκδήλωσης. Τις προηγούμενες μέρες, υπό την καθοδήγηση των νηπιαγωγών, μαθητές και μαθήτριες του 4 ου και του 9 ου
Νηπιαγωγείου Πειραιά και του Νηπιαγωγείου Birds (Παιδαγωγική), παρατηρώντας έναν πίνακα του Στρατή Αξιώτη με θέμα το λιμάνι του Πειραιά, στη Δημοτική Πινακοθήκη, εμπνεύστηκαν ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, το οποίο «έντυσαν» με παιδικές ζωγραφιές. Παιδιά από άλλα νηπιαγωγεία της πόλης επιμελήθηκαν και ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν διάφορες ευχές και με τις οποίες στόλισαν το «δέντρο των ευχών».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το 6 ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.).
Η Κοινοτική Σύμβουλος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και Νηπιαγωγός κα Ειρήνη Λογοθέτη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι με την απαραίτητη και σημαντική συμμετοχή των νηπίων δημιουργήθηκαν οι κάρτες για το στόλισμα του «δέντρου των ευχών», όπως επίσης και η χριστουγεννιάτικη ιστορία προς ευχαρίστηση των παιδιών, αλλά και όλων των συμμετεχόντων.
«Επίκεντρο της εκδήλωσης αυτής είναι ό, τι κοσμεί το παρόν και ό, τι αποτελεί ελπίδα για το μέλλον,τα ίδια τα παιδιά», κατέληξε η κα Λογοθέτη.
Η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη, στον χαιρετισμό της, ανέφερε ότι για αυτήν τη χριστουγεννιάτικη βραδιά βασίστηκαν στην ιδέα της κυρίας Κυριακής Μέλιου Συντονίστριας Εκπαίδευσης του 6 ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, όπου ήθελε τα παιδιά δημιουργούς της ίδιας της εκδήλωσης. Πολλοί επισκέπτες – πρόσθεσε – έχουν εκπλαγεί από την ομορφιά και την πρωτοτυπία των καρτών που στολίζουν το «δέντρο των ευχών».

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του 6 ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) κα Κυριακή Μέλιου, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε ότι η πρωτοτυπία της εκδήλωσης βρίσκεται στο γεγονός ότι τα παιδιά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας συνεργατικά, μέσα από την τέχνη, ένα παραμύθι.
Επίσης, συνενώθηκαν όλα τα Νηπιαγωγεία και δημιούργησαν τις ευχετήριες κάρτες. Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο κόσμος μας, αν τον δούμε μέσα από τα μάτια και τις ευχές των παιδιών, θα είναι σίγουρα καλύτερος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button