Δελτία τύπου

Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Θέατρο και με το Street Party στην Τρούμπα

Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Θέατρο και με  το Street Party στην Τρούμπα Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Θέατρο και με  το Street Party στην Τρούμπα

Σε μια λαμπρή τελετή και μέσα σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον πειραϊκό ουρανό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μάρκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι μια όμορφη περίοδος που κυριαρχεί η αγάπη, η αλληλεγγύη, η πίστη και η ελπίδα. Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά κατήρτισε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, προκειμένου οι δημότες και οι επισκέπτες να ψυχαγωγηθούν και να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων για 25 ημέρες, όπως κάθε χρόνο, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, χωρίς υπερβολές και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε έναν άρτιο στολισμό της πόλης στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσθέτοντας πως πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε του χρόνου να υπάρξει αντίστοιχος εορτασμός στο Μικρολίμανο που θα έχει πραγματοποιηθεί η ανάπλαση, όπως και να στολιστεί ο Πύργος του Πειραιά, που – όπως είπε – σε λίγο καιρό θα είναι ένα κτήριο που θα αξιοποιείται. Επίσης, αναφέρθηκε και στην Πειραϊκή, λέγοντας ότι θα υλοποιηθεί μία μεγάλη ιστορική ανάπλαση.

Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλη η πόλη βρισκόταν στη φωταγώγηση, επισημαίνοντας: «Αυτό είναι κάτι που έχουμε πετύχει στον Πειραιά. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, αλλά σε ό,τι αφορά τους εορτασμούς και στο να βρισκόμαστε κοντά στον συνάνθρωπό μας είμαστε όλοι μια «γροθιά» και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως «αυτές τις ημέρες πρέπει να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν όπως εμείς ή να πάρουν παιχνίδια στα παιδιά τους».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα, δηλώνοντας ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι και η χώρα και η πόλη θα πάνε καλύτερα το 2020. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κάθε χρονιά που περνάει θα είναι μία καλύτερη χρονιά για την πόλη του Πειραιά.

Ρόλο έκπληξη στη φωταγώγηση του δέντρου είχε η ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς, με το εντυπωσιακό της φόρεμα και τη φανταστική της κατακόκκινη ομπρέλα, η οποία «προσγειώθηκε» στον Πειραιά, για να μεταφέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων και να σκορπίσει χαμόγελα σε παιδιά και… σε μεγαλύτερα παιδιά.

Στάση στο κέντρο της πόλης έκανε το πολικό εξπρές και έφερε τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος διηγήθηκε όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, καθώς και τα ξωτικά των Χριστουγέννων που χοροπηδούσαν τρελά, εδώ κι εκεί !

Ο σταθμάρχης διασκέδασε με τους περαστικούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους, δίπλα στην ιστορική ατμάμαξα «Μαίρη» που βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Ο αγαπημένος όλων μας, Άγιος Βασίλης, έγινε ένα με τα παιδιά και τα έκανε να νιώσουν τη ζεστασιά της γιορτής των Χριστουγέννων.

Ο επιβλητικός Ξυλοπόδαρος, το Ταχυξωτικό με το ηλεκτρικό του πατίνι και ο Καρυοθραύστης, το ομορφότερο δώρο των Χριστουγέννων, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Ο Ζογκλέρ εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τα θεαματικά του κόλπα και με ένα εκρηκτικό σόου με φωτιές που «χόρευαν» στα χέρια του.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο συμμετείχε η Ορχήστρα Εγχόρδων, ο μικρός βιολονίστας Πέτρος Αλεξάκης και οι τραγουδιστές Μάνος Ξανθάκης, Νάντια Ζαχούρ και Ματθαία Σπιταδάκη. Στο πιάνο συνόδευε ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Την επιμέλεια της Ορχήστρας του Π.Μ.Κ.Π. είχε η κα Σταυρούλα Μεντή.

Τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς διεύθυνε ο κ. Γιάννης Γρηγοράκης.

Στη συνέχεια, το κέφι μεταφέρθηκε στην Τρούμπα, όπου πραγματοποιήθηκε το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο Street Party, με τα αξέχαστα τραγούδια του μοναδικού Κώστα Μπίγαλη, τους REC και στα decks τη Ράνια Κωστάκη.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά, θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Στη φωταγώγηση παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μέλας, κα Νόνη Δούνια και κ. Νίκος Μανωλάκος. Οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Αγρανιώτης. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Για πρώτη φορά η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά με τεχνολογία 360° video (σφαιρικό) στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/DestinationPiraeus/videos/2630746723820443/

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button