Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια  βραβεύσεων εκτελωνιστών για την κοινωνική προσφορά και το έργο τους, ο κ. Μώραλης, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους εκτελωνιστές που διακρίθηκαν στον αθλητισμό κ.κ. Γιάννη Φρονιμίδη, Τάκη Οικονομόπουλο και Τάκη Χατζηιωάννογλου.

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική κ. Θόδωρος Σκυλακάκης βράβευσε τον πρώην Βουλευτή και Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Δημήτρη Καρύδη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι ο Σύλλογος Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών είναι  ένας ιστορικός σύλλογος, άμεσα συνυφασμένος με την πορεία του λιμανιού και της πόλης. Επιπλέον, ανέφερε ότι  οι  εκτελωνιστές  είναι  ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις αγορές του κόσμου και στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι ο κλάδος είναι πολύ σημαντικός για την ελληνική οικονομία και το εμπόριο, καθώς διασφαλίζει τα δημοσιονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι πολλά μέλη του συλλόγου διακρίνονται διαχρονικά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής, όπως είναι οι τέχνες, τα γράμματα και ο αθλητισμός. «Ως Δήμαρχος της πόλης, θα ήθελα να τονίσω ότι η προσφορά των εκτελωνιστών στα κοινωνικά δρώμενα του Πειραιά είναι πάντα πολύ σημαντική, όπως ήταν και στο προσφυγικό, όταν κληθήκαμε ως πόλη να βοηθήσουμε τους χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι και νομίζω ότι τα καταφέραμε  αρκετά καλά», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Εκτελωνιστών– Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών για την πρόσκληση να βραβεύσει τρεις  σημαντικούς ανθρώπους, σημειώνοντας ότι «είναι αθλητές που εκτιμούμε όλοι, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική τους καριέρα, αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα και το ήθος τους».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως η πόλη έχει πλέον μια καλή προοπτική αρκεί –όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- «να δουλέψουμε όλοι σκληρά, με στόχο, με πρόγραμμα και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις, είτε αυτές αφορούν κόμματα είτε δημοτικές παρατάξεις. Πιστεύω ότι αν ξεπεράσουμε  αυτές τις παθογένειες, το μέλλον και για τη χώρα, αλλά και για την πόλη είναι αισιόδοξο».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών κ. Ανδρέας Βροντάκης, στον  χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καθώς και για την γενικότερη στήριξη στον Σύλλογο.  

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button