Δελτία τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την πρόληψη της υγείας και τη συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας απο την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και τον Ο.Π.Α.Ν.

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Υγείας και Ατομική Φροντίδα»,  που διοργάνωσε  η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Συγκινητική ήταν επίσης, η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα  για τη συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας, τα οποία θα δοθούν σε ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Είναι χαρακτηριστικό ότι από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δημότες προσέφεραν είδη ατομικής φροντίδας, υποστηρίζοντας τον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης.

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί από τον χώρο της υγείας αλλά και του αθλητισμού,  ανέπτυξαν ομιλίες για την πρόληψη της υγείας και ενημέρωσαν το κοινό προκειμένου να το ωθήσουν σε  έναν τρόπο ζωής που θα θωρακίσει την υγεία του.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας,  αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΚΟ.Δ.Ε.Π.  δίνουν μεγάλη σημασία στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, καθώς και στην έννοια του «ευ ζην» ως τρόπου ζωής.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. υπογράμμισε, ότι οι ομιλητές τιμούν την πόλη, σημειώνοντας πως επελέγη το συγκεκριμένο θέμα της εκδήλωσης, προκειμένου να περάσει το μήνυμα, ότι κύρια επιδίωξη είναι να έχουμε υγεία, λέγοντας πως αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από την πρόληψη. «Η  Δημοτική Αρχή πάντα υποστηρίζει δράσεις που έχουν κοινωνικό σκοπό. Στόχος μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι  να αποτελεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. το καταφύγιο των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας», επεσήμανε ο κ. Βοϊδονικόλας.  Τέλος, ευχαρίστησε  όλους όσοι προσέφεραν είδη ατομικής φροντίδας, λέγοντας πως η ανταπόκρισή τους υπήρξε συγκινητική.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων,  πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι παρευρίσκονται στην εκδήλωση νέοι άνθρωποι, για να ακούσουν τους ομιλητές που κατά βάση είναι γιατροί. «Οι νέοι πρέπει γνωρίζουν για την πρόληψη της υγείας και την ατομική τους φροντίδα, έτσι ώστε να προφυλάσσουν την υγεία τους και να μακροημερεύουν», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης. Στη  συνέχεια ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. ευχαρίστησε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και τον κ. Βασίλη Μαστοράκη για τη συμμετοχή τους, καθώς και την κα  Έλενα Κούβδου η οποία ήταν ομιλήτρια εκ μέρους του Ο.Π.Α.Ν., τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός για την υγεία των νέων. Κλείνοντας, ο κ. Βουράκης ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν είδα ατομικής φροντίδας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι εξής:

1.Ιωάννα Μαρία Μονίκα, απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, Β. Εργοθεραπεύτρια και Β. Νοσηλεύτρια. Συνεργάτης του Τομέα Υγείας ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

  1. Αγρανιώτης Μιχάλης, Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
  2. Σεληνίδου Αγγελική, Οδοντίατρος, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του  Δήμου Πειραιά
  3. Λάμπρου Ειρήνη, Βιοπαθολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Μικροβιολογικού Τμήματος νοσοκομείου «Μεταξά»
  4. Βίτσας Γεώργιος, Καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής της Βιοκλινικής Πειραιά, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος
  5. Φασάκη Μαρία, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΟ.Δ.Ε.Π.
  6. Κούβδου Έλενα, κλινική διατροφολόγος, παγκόσμια πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης, πρώην διεθνής αθλήτρια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Πειραιά και Κοινοτικός Σύμβουλος  κ. Χρήστος Μακρής, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Αγγελιδάκης και ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button