Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Εκδήλωση για την πρόληψη της υγείας και συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και τον Ο.Π.Α.Ν.

Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Υγείας και Ατομική Φροντίδα», διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας, όπως σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες κ.ο.κ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, τα οποία θα δοθούν σε ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ειδικοί από τον χώρο της υγείας θα αναπτύξουν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομιλίες για την πρόληψη της υγείας, θα ενημερώσουν το κοινό και θα το ωθήσουν σε έναν τρόπο ζωής που θα θωρακίσει την υγεία του.

Συγκεκριμένα, ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι εξής:

1. Αγρανιώτης Μιχάλης, Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

2. Σεληνίδου Αγγελική, Οδοντίατρος, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, Υπεύθυνη Δήμου Πειραιά, Υπεύθυνη της Επιτροπής Προληπτικής Ο.Σ.Π.

3. Βίτσας Γεώργιος, Καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής της Βιοκλινικής Πειραιά, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος

4. Λάμπρου Ειρήνη, Βιοπαθολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Μικροβιολογικού Τμήματος νοσοκομείου «Μεταξά»

5. Φασάκη Μαρία, Κλινική Ψυχολόγος

6. Γιορδαμλή Μαρία, Μαία – Νοσηλεύτρια, Καθηγήτρια Τομέα Υγείας ΙΕΚ Άλφα

7. Παγώνα Ηρώ, Διαιτολόγος, Καθηγήτρια Τομέα Υγείας ΙΕΚ Άλφα

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και τα ΙΕΚ Άλφα.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε πως πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα συγκεντρωθούν είδη ατομικής φροντίδας για τους ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχοντας δει την άμεση ανταπόκριση των πολιτών σε ανάλογες δράσεις, απευθύνουμε κάλεσμα συνεισφοράς και αλληλεγγύης σε δημότες, φορείς και συλλόγους, προκειμένου να προσφέρουν σε αυτόν τον κοινωνικό σκοπό». Τέλος, ο κ. Βοϊδονικόλας επεσήμανε πως θα αναπτυχθούν σημαντικές ομιλίες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πρόληψη της υγείας, σημειώνοντας πως διαρκής στόχος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι η στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης τόνισε, σε δήλωσή του, πως ο Ο.Π.Α.Ν. στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, λέγοντας πως είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερα είδη ατομικής φροντίδας. Υπογράμμισε επιπλέον, πως τέτοιου είδους δράσεις στέλνουν μήνυμα για την ανάγκη αλληλεγγύης και προσφοράς και κάλεσε όλους να συνεισφέρουν σε αυτό τον κοινωνικό σκοπό.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button