Δελτία τύπου

Ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στη Σαγκάη

Μέσα στα επόμενα πέντε  χρόνια ο Πειραιάς θα είναι το μεγαλύτερο

λιμάνι της Ευρώπης.

«Πρόσω ολοταχώς»  και για  Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

 

Ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στη ΣαγκάηΤις προοπτικές της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ανάδειξης του μεγάλου λιμανιού ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης τα επόμενα πέντε  χρόνια, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, στο πλαίσιο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριακού Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Cosco κ. Xu Lirong, στην έδρα της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Στον Πειραιά άλλωστε αναφέρθηκαν, στο μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και ο πρόεδρος της Cosco, τονίζοντας πως «κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Xu Lirong τόνισε, πως πρόθεση της  Cosco είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα του κόσμου στο μοντέλο της Σιγκαπούρης.

Όσον αφορά στο θέμα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, την μετατροπή του παλαιού σιλό στο λιμάνι σε μουσείο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε σε αυτό να υπάρχει χώρος και για κινεζικά εκθέματα, όπως π.χ. σπουδαία πλοία προηγούμενων αιώνων.

Ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στη ΣαγκάηΟ Πειραιάς πρωταγωνιστής στη ΣαγκάηΟ Πειραιάς πρωταγωνιστής στη Σαγκάη

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button