Δελτία τύπου

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Διοικητού της Νατοϊκής Δύναμης SNMG2 στον Δήμο Πειραιά

Τη  Διοικητή της Νατοϊκής Δύναμης SNMG2, Αρχιπλοίαρχο κα Josee Kurtz και τους αξιωματικούς που τη συνόδευαν υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο,  σε εθιμοτυπική επίσκεψη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης.

Η  Διοικητής της Νατοϊκής Δύναμης SNMG2 συνοδευόταν από τον  Πλοίαρχο κ. Murat Aktas του πλοίου «TCG GIRESUN», τον Αντιπλοίαρχο κ. Λάζαρο Σιδηρόπουλο του πλοίου  «ΦΓ ΑΔΡΙΑΣ», τον Αντιπλοίαρχο κ. Juan  Alonso του πλοίου «ESPS BLAS DE LEZO», τον Αντιπλοίαρχο κ. Scott Nelson του πλοίου «HMCS HALIFAX» και τον Αξιωματικό Δημοσίων Σχέσεων της Νατοϊκής Δύναμης κ. Jordan Molder.

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης,  σε δήλωσή  του, ανέφερε  ότι υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά  αντιπροσωπεία από  δύναμη πλοίων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων Τουρκικά, Ισπανικά, Καναδέζικα και Ελληνικά.  Υπογράμμισε, ότι είναι καλοδεχούμενοι και ότι αναμένει τις επόμενες επισκέψεις τους πάντα με καλή διάθεση γιατί – όπως είπε- «είμαστε μια χώρα που συμμετέχει  εδώ και τόσα χρόνια στη μεγάλη συμμαχία που λέγεται ΝΑΤΟ».

Επιπλέον,  κατά τη συνάντηση, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Πειραιά, τονίζοντας ότι είναι ο δεύτερος αρχαιότερος δήμος της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1835. Ο κ. Αβραμίδης επεσήμανε ότι ο Πειραιάς είναι  πρωτεύουσα πόλη της ναυτιλίας, μια πόλη – λιμάνι, με συναρπαστική ιστορία, γεμάτη ζωή και με αξιοθέατα που αξίζει όλοι να γνωρίζουμε. Σημείωσε επίσης, ότι ο Πειραιάς σήμερα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι της Ελλάδας. Θεωρείται ο σημαντικότερος λιμένας της Ανατολικής Μεσογείου και είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης σε επιβατική κίνηση.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button