Δελτία τύπου

Νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες των Δημοτικών Τελών για το 2020 – Συνολική μείωση 13% τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο Πειραιά

Συνολική μείωση  13% τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο Πειραιά

 

Νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες των Δημοτικών  Τελών  για το 2020 –  Συνολική μείωση  13% τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο ΠειραιάΝέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2020,  ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά,  μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως  τα 5 τελευταία χρόνια η μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά,  ανέρχεται στο 13% σε όλες τις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής θα ισχύσει μείωση 68% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), για όσο διαρκούν τα έργα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Επίσης,  συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη  των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές  για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα:

    • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
    • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ.
    • μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2020 αποδεικνύει τη σταθερή επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρά σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις, επ΄ ωφελεία των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης μας. Επιπλέον, ο κ. Μώραλης σημείωσε πως φέτος υπάρχει μείωση 68% στα δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις στην Ακτή Κουμουνδούρου και στη Ναυάρχου Βότση στο Μικρολίμανο, λόγω της αναστάτωσης που θα προκληθεί για ένα χρονικό διάστημα εξαιτίας της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Επίσης,  αναφέρθηκε στην έκπτωση σε επιχειρήσεις και οικίες στην Β’ και στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα λόγω των έργων του Μετρό, καθώς και στην πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά  δεν πανηγυρίζουμε για τη νέα μείωση στα δημοτικά τέλη. Επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά στους πολίτες, να ακούμε τα προβλήματά τους και να καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας». Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε, πως τα τελευταία 5 χρόνια, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που λειτουργεί ο Δήμος, η συνολική μείωση των δημοτικών τελών ανέρχεται σε 13%, λέγοντας παράλληλα πως η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει έμπρακτα τους δημότες και τις επιχειρήσεις του Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος, να στέκεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα δίπλα σε όλους τους δημότες και ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button