Δελτία τύπου

Αναπλάσεις και συντηρήσεις πρασίνου σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά απο τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Εκτεταμένες αναπλάσεις πρασίνου περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με στόχο την αισθητική βελτίωση χώρων πρασίνου στο κέντρο  και στις γειτονιές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα:

Στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο Θεμιστόκλειο Στάδιο φυτεύονται νέα λουλούδια περιμετρικά, τοποθετείται χλοοτάπητας καθώς και σύστημα αυτόματου ποτισμού.

Στις πλατείες Αλεξάνδρας και Πηγάδας, στον Τινάνειο κήπο, στα «Αρχαία» (Σκουζέ & Φιλελλήνων) και στους κήπους της πλατείας Τερψιθέας υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος πρασίνου, όπως βοτάνισμα, κοπή χλοοτάπητα, διαμόρφωση μπορντούρων, κλαδεύσεις και  απομάκρυνση ξηρών δένδρων.

Στο πάρκο Δηλαβέρη υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος πρασίνου, όπως βοτάνισμα, κοπή χλοοτάπητα, διαμόρφωση μπορντούρων, κλαδεύσεις και απομάκρυνση ξηρών δένδρων. Επιπλέον, τοποθετείται νέο δίκτυο αυτόματου ποτίσματος σε παρτέρια, καθώς και νέος χλοοτάπητας σε  παρτέρι, γίνονται  νέες συμπληρωματικές φυτεύσεις και υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου αυτόματης άρδευσης.

Στο παραλιακό μέτωπο (Λεωφ. Βασ. Παύλου-Ακτή Κουντουριώτου-Ακτή Μουτσοπούλου), καθώς και στη νησίδα της Ακτής Ξαβερίου, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος πρασίνου (βοτάνισμα, διαμόρφωση μπορντούρων, καθαρισμός φοινικοειδών).

Στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Διονυσίου, του Αγίου Δημητρίου  και της Αγίας Σοφίας φυτεύονται νέα δένδρα και θάμνοι και συντηρείται το υπάρχον πράσινο (βοτάνισμα, κλαδεύσεις δένδρων, απομάκρυνση ξηρών δένδρων ή ξηρών τμημάτων αυτών για τους επικείμενους εορτασμούς).

Επιπλέον, γίνεται καθαρισμός σε δένδρα που αποκρύπτουν φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και την κάθετη οδοσήμανση σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, υδροφόρα της υπηρεσίας ποτίζει διάφορα σημεία στο κέντρο του Πειραιά, ενώ συντηρούνται  υπάρχοντες καθιστικοί πάγκοι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε  πως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε πλατείες, κήπους και σε διάφορα σημεία της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προσθέτοντας: «Υλοποιούμε μικρές και μεγάλες εργασίες πρασίνου με στόχο να ομορφύνουμε τον Πειραιά, προσφέροντας στους δημότες μας «ανάσες» πρασίνου». Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αλλάξει προς το καλύτερο κάθε γειτονιά της πόλης. Επίσης, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους, καθώς –όπως ανέφερε- ο τομέας Πρασίνου διαθέτει ελάχιστο έμψυχο δυναμικό. Στη συνέχεια, σημείωσε πως η συμβολή των πολιτών προκειμένου να διατηρηθούν οι χώροι πρασίνου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση είναι σημαντική, υπογραμμίζοντας: «Εύχομαι οι πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τους κοινόχρηστους χώρους και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα βανδαλισμού, στα οποία έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια». Κλείνοντας τόνισε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της επεσήμανε, πως κατόπιν της τιμής που της έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης να της αναθέσει το ευαίσθητο αντικείμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ξεκίνησε δυναμικά για μια  όμορφη, ευπρεπισμένη και καλαίσθητη πόλη. Τόνισε ότι υλοποιούνται παρεμβάσεις στους δημοτικούς χώρους πρασίνου, όπως πλατείες, κήπους, νησίδες και μια σειρά αναπλάσεων. «Συνεχίζουμε με τα συνεργεία μας την προσπάθεια για έναν όμορφο Πειραιά», τόνισε η κα Καρακατσάνη.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button