Δελτία τύπου

Εκδήλωση του “Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων” υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε χθες,  η εκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης  Διαβήτης  Τύπου Ι : Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες» του «Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», στο ξενοδοχείο «Theoxenia», που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου και  Δημοτικής Κατάστασης και των ΚΕΠ και  Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής  Α΄ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου  του Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Καμαράτος.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Καμαράτος,  σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα του διαβήτη και σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων για τους ανθρώπους που έχουν   Σακχαρώδη  Διαβήτη  Τύπου Ι.

Ο κ. Καμαράτος ανέφερε επίσης, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  για άτομα που κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη – διότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή-  υπογραμμίζοντας ότι ήταν πρωτοποριακή,  καθώς αναπτύχθηκαν όλες οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία του νοσήματος και συζητήθηκαν με το κοινό οι  προοπτικές, οι αγωνίες του και το τι «μέλλει  γενέσθαι»  με αυτήν τη νόσο. Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι  βιοτεχνολογίας, ώστε οι διαβητικοί να ζήσουν μια, όσο το δυνατόν,  φυσιολογική ζωή.

Σημειώνεται, πως ο κ. Καμαράτος ήταν ομιλητής στη θεματική ενότητα: «Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.  α. Πολλαπλές δόσεις: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. β. Αντλίες ινσουλίνης: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. Εμπειρία ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

 

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Γιώργος Βίτσας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button