Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με κλιμάκιο Βουλευτών για το master plan του Ο.Λ.Π.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από αίτημά τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το αναθεωρημένο Master Plan του Ο.Λ.Π.

Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την πάγια θέση του Δήμου σχετικά με το Master Plan, την οποία έχει εκφράσει στην Διοίκηση του Ο.Λ.Π., στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση που ολοκλήρωσε την παραχώρηση του Ο.Λ.Π στην Cosco.

Ανέφερε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεν θα γίνει mall όπως προβλεπόταν στο αρχικό Master Plan, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση το 2018, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ζήτησε σαφείς διευκρινίσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και τη χρήση των 22.000 τ.μ.

Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί η δημιουργία Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ στο Master Plan, κάτι για το οποίο –όπως ανέφερε- όφειλαν και οφείλουν  οι κυβερνήσεις να ενταχθεί στο Master Plan.

Μάλιστα ανέφερε πως πρόκειται για  το κορυφαίο θέμα, το οποίο  θα πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα, καθώς η δημιουργία του Μουσείου θα καταστήσει σημείο αναφοράς την πόλη του Πειραιά, καθώς θα ήταν πλέον ισχυρό τοπόσημό της.

Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης πως είναι αυτονόητο και απολύτως λογικό η τοπική κοινωνία να απαιτεί μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και ένα πρώτο απαραίτητο μέτρο, είναι ο εξηλεκτρισμος των πλοίων, δηλαδή η παροχή ρεύματος από την στεριά κατά τις ώρες παραμονής των πλοίων στο λιμάνι.

Παράλληλα υπογράμμισε πως για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα,  η Δημοτική Αρχή ζητάει εδώ και δύο χρόνια να της παραδώσουν πλήρεις κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, επισημαίνοντας πως το θέμα της ΣΜΠΕ είναι σημαντικό ώστε να γνωρίζουν όλοι τις όποιες πιθανές επιπτώσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button