Δελτία τύπου

ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «Π. ΣΑΛΠΕΑΣ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων και το κλειστό γήπεδο «Π. Σαλπέας», στα οποία υλοποιούνταν  εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή τους αλλά δυστυχώς  εδώ και κάποιους μήνες  έχουν σταματήσει ή καθυστερούν με ευθύνη της  Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες στα 2 κλειστά γήπεδα εκτελούνταν από τον Δήμο Πειραιά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ωστόσο έχει σταματήσει την χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην συνεχίζονται  οι εργασίες ανακατασκευής.

Ο κ. Μώραλης βρίσκεται σε συνεννόηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, προκειμένου η πλήρης ανακατασκευή των γηπέδων να ολοκληρωθεί  το συντομότερο δυνατόν.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Επισκέφτηκα τα δυο κλειστά γυμναστήρια του Δήμου μας τα οποία είναι υπό ανακατασκευή. Το καλό είναι ότι σε περίπου 45 μέρες θα έχουμε ένα σχεδόν καινούργιο κλειστό γυμναστήριο στα Καμίνια, καθώς η ανακατασκευή του είναι σχεδόν ολική και ένα ανακαινισμένο «Π. Σαλπέας»  στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το κακό είναι ότι τα γήπεδα αυτά θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τις ομάδες του Πειραιά που ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε 15 μέρες, αλλά και τους δημότες στα πρόγραμμα αθλητισμού που οργανώνουμε, αλλά με  ευθύνη της Περιφέρειας αυτό δεν έχει συμβεί.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια έχει σταματήσει εδώ και μήνες και φυσικά οι ανάδοχοι έχουν σταματήσει τις εργασίες. Δεν είναι τα μοναδικά έργα που έχουν σταματήσει, καθώς το ίδιο συμβαίνει με το έργο των ασφαλτοστρώσεων αλλά και σε αλλά έργα.

Ξεκαθαρίζω ότι καμία απολύτως ευθύνη δεν φέρει προσωπικά για την κατάσταση αυτή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία και ο  οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον Δήμο του Πειραιά σε πολλούς τομείς και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα. Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη   Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία  είναι απολύτως  ενήμερη για την κατάσταση αυτή και σε συνεννόηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών,  είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση το συντομότερο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Ενημερώθηκα για την καθυστέρηση στις εργασίες ανακατασκευής των δύο γηπέδων του Πειραιά. Πιστεύω πως είναι αδιανόητο να ξεκινούν τόσο σημαντικά έργα όπως είναι οι ανακατασκευές γηπέδων στα οποία αθλούνται αθλητικά σωματεία, δημότες και παιδιά και να σταματούν οι εργασίες αναιτιολόγητα. Πρόκειται για μια ακόμα καθυστέρηση που παραλάβαμε, για την οποία θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.  Ήδη βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατόν».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button