Δελτία τύπου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην Αττική προκειμένου οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Οδοποιίας, Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικού, Ηλεκτρομηχανολογικού, Δημοτικής Αστυνομίας και Καθαριότητας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε διάφορα σημεία που δέχθηκε κλήσεις ο Δήμος Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πέρα από ελάχιστες πτώσεις εξωτερικών σοβάδων κυρίως σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα, στα οποία τοποθετήθηκε προειδοποιητική ταινία σήμανσης από τον Δήμο Πειραιά.

Ενδεικτικά αναφέρεται η πτώση σοβάδων σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο επί της Ομηρίδου Σκυλίτση & Δεληγιώργη, στο οποίο τοποθετήθηκε προειδοποιητική ταινία σήμανσης και δρομολογούνται περαιτέρω ενέργειες ενώ ειδοποιήθηκαν και οι ιδιοκτήτες του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι κατέρρευσε μέρος κτηρίου στην Πύλη Ε1 στη θέση Κράκαρη στα Παλαιά Λιπάσματα εντός της λιμενικής ζώνης και εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο από την Αρχαιολογία.

Επίσης ομαλά και χωρίς προβλήματα εκκενώθηκαν νωρίτερα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, ενώ κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλα τα κτήρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών από σήμερα Παρασκευή 19/7/2019 έως την Κυριακή 21/7/2019.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος και της Τροχαίας Πειραιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button