Δελτία τύπου

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κοινωνικές δράσεις διοργανώνονται στον Πειραιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα:

– Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στις 09:00 πραγματοποιείται συμβολικός περίπατος ευαισθητοποίησης με  αφετηρία το Γ.Α.Ν.Π.  «Μεταξά» (προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου)  και  τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου.

-Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019,  στις 08:30 διεξάγεται διεπιστημονική ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις.

Οι δράσεις αυτές διοργανώνονται  με τη συνεργασία  του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε., του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), εθελοντικών οργανώσεων καρκινοπαθών και μη κερδοσκοπικών σωματείων κατά του καρκίνου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η πόλη μας φιλοξενεί για δύο ημέρες κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου. Πρόκειται για μια ασθένεια που δυστυχώς πλήττει σχεδόν κάθε σπίτι, όμως είναι σημαντικό ότι με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πολλές μορφές καρκίνου είναι πλέον ιάσιμες και αυτό το μήνυμα πρέπει να αναδείξουμε. Με πολύ χαρά λοιπόν ο Δήμος Πειραιά αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή για ένα διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλουν στην πραγματοποίηση αυτών των δράσεων. Ο Δήμος Πειραιά ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε είδους πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη για το σημαντικότερο αγαθό για τον άνθρωπο που δεν είναι άλλο από την υγεία».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της σημείωσε:

«Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά υποστηρίζουμε πάντα δράσεις που έχουν ως στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας, όπως είναι η αντιμετώπιση του καρκίνου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα,  για το οποίο οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε προκειμένου να υπάρχει σωστή  και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση. Θα  ήθελα να καλέσω τους δημότες μας, αλλά και όλους όσους επιθυμούν,  να συμμετέχουν στον περίπατο και  να παρακολουθήσουν την διεπιστημονική ημερίδα στο Δημοτικό μας θέατρο. Είναι σημαντικές εκδηλώσεις και πάντα θα είμαστε κοντά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button