Δελτία τύπου

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ 3ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε πλήρη ανακαίνιση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Άγιο Βασίλειο, στην Α’ Δημοτική Κοινότητα, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την εταιρεία ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», διαμορφώνοντας ένα πιο όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η συνεργασία με την εταιρεία ΙΚΕΑ είναι σημαντική, καθώς μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», ανακαινίζονται Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά της πόλης μας. Επιπλέον, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσα από τη συνέργεια Δήμου Πειραιά, ΙΚΕΑ, και Ομίλου FOURLIS,  οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί θα είναι ακόμα πιο λειτουργικοί και όμορφοι, συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη φιλοξενία των παιδιών μας. Ως Δημοτική Αρχή, τα τελευταία 4,5 χρόνια, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά μας, μέσα από τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων. Όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΙΚΕΑ και τον Όμιλο  FOURLIS, γι΄ αυτή τη συνεργασία, η οποία εύχομαι να βρει μιμητές. Έχω ξαναπεί πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή, οι συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητες, καθώς φέρνουν αποτέλεσμα, επ΄ ωφελεία της πόλης και των κατοίκων».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά κα Χάρις Ζηλάκου,  σε δήλωσή της, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Όμιλο FOURLIS ενέταξε στο πρόγραμμα “Σταθμοί Χαράς” την ανακαίνιση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.  Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης κι εγώ προσωπικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο για την ευγενική αυτή χορηγία.  Πραγματικά είναι εντυπωσιακό αυτό που αντίκρυσα με την είσοδό μου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό.  Όμως, δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε ανακαινίζοντας κι άλλους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.  Το βασικό είναι να βλέπουμε χαμόγελα στα προσωπάκια των παιδιών μας».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας ΙΚΕΑ κα Νατάσα Χριστοφή,  σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Στην ΙΚΕΑ πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Και γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Σταθμοί Χαράς” και εξοπλίζουμε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ο εξοπλισμός αφορά οτιδήποτε χρειάζεται ο Σταθμός. Διακοσμητές της ΙΚΕΑ επισκέπτονται τον Βρεφονηπιακό Σταθμό και ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών σχεδιάζουν και διαμορφώνουν τον χώρο, πάντα σε συνεργασία με  τις δασκάλες και παιδαγωγούς».

Για το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ

Το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ, δημιουργήθηκε το 2013 στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, με σκοπό τη στήριξη Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα σε  67 Σταθμούς σε όλη τη χώρα, για περισσότερα από 2.800 παιδιά, δημιουργώντας ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά μαθαίνουν και δημιουργούν.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button