Δελτία τύπου

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ «4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το «4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά», που διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά του Ο.Π.Α.Ν., με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο.
Στο φεστιβάλ, το οποίο εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2019», παρουσίασαν έργα τους το παιδικό και νεανικό τμήμα της CAMERATA JUNIOR – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, με σολίστ στην κιθάρα τους Κωνσταντίνο Αλιμπινίση και Δημήτρη Ρετίκα και σολίστ στο μπαγιάν τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Ωδείου του Δήμου Πειραιά, λέγοντας πως πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Χαρακτήρισε αξιόλογο το Δημοτικό Ωδείο, υπογραμμίζοντας ότι οι επικεφαλής, καθώς και οι συνεργάτες τους κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά, παράγοντας πολιτισμό.
Αναφερόμενος στις Ημέρες Θάλασσας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή άδραξε την ευκαιρία που δόθηκε το 2015, όταν γιορτάστηκε στον Πειραιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, με σημαντική συμμετοχή των φορέων και του κόσμου, λέγοντας πως από την αρχή ήταν στόχος να γίνουν θεσμός οι Ημέρες Θάλασσας, γεγονός που έγινε πράξη.
«Κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή μεγαλώνει, γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Θέλουμε να αναδείξουμε την εξωστρέφεια του Πειραιά, τους ανθρώπους του λιμανιού, της θάλασσας, της ναυτιλίας, τον Πειραιά ως πόλη-λιμάνι», επεσήμανε ο κ. Μώραλης σημειώνοντας ότι στον Πειραιά είναι το επίκεντρο της Ελληνικής Ναυτιλίας, το μεγάλο λιμάνι της χώρας, το κέντρο του πρώτου στόλου της Εμπορικής Ναυτιλίας παγκοσμίως, το αρμόδιο Υπουργείο, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, οι άνθρωποι της ναυτοσύνης. Όπως υπογράμμισε, το μέλλον του Πειραιά είναι προσανατολισμένο προς τη θάλασσα και ότι οι δύο πυλώνες που στηρίζουν την εθνική οικονομία, η ναυτιλία και ο τουρισμός, περνάνε από το κατώφλι της πόλης, του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας είναι μία ευκαιρία για όλους στον Πειραιά να αναδείξουν τις δημιουργίες τους και τις δουλειές τους και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες να χαρούν όλη αυτήν τη διαδικασία.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Βασίλη Μαστοράκη, τον Διευθυντή Μουσικών Εργαστηρίων κ. Στέλιο Γκόλγκαρη, για την άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους καθηγητές του Ωδείου και το προσωπικό, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η κα Αντωνάκου σημείωσε ότι όταν ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, με μεγάλη έκπληξη, ανακάλυψαν ότι για το κτήριο που στεγάζεται το Ωδείο, δεν πληρώνονταν τα μισθώματα για πάρα πολλά χρόνια. Μέσα λοιπόν σε αυτά τα χρόνια –όπως είπε- κάναμε το αυτονόητο, που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητο. Να εκμισθωθεί πάλι το κτήριο και να φιλοξενούμε αυτή τη στιγμή πάνω από 350 παιδιά.
Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας, υπογράμμισε η κα Αντωνάκου και σημείωσε ότι, κατόρθωσε να καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας, συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου σπουδές, με την προώθηση καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας στην κοινωνία του Πειραιά.
Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες προηγούμενων ετών και να διευρύνουμε τη λειτουργία και την παρουσία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στην πολιτιστική ζωή της πόλης, είπε με έμφαση η κα Αντωνάκου.
Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. επεσήμανε ότι το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, αποτελεί μία από τις βασικές πτυχές αυτής της δραστηριότητας. Εγκαινιάστηκε είπε, πριν από 3 χρόνια κάτω από τη φιλόξενη στέγη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και παρουσίασε στο Πειραϊκό κοινό μεγάλα μουσικά σύνολα, όπως την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, σημαντικούς μαέστρους, σολίστ της κλασικής κιθάρας, αλλά και νέους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης, κηρύσσοντας την έναρξη του «4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά», εξέφρασε τη χαρά του διότι φιλοξενείται στο φεστιβάλ η παιδική και εφηβική ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η CAMERATA JUNIOR και ευχαρίστησε τον διευθυντή της κ. Αλέξανδρο Χαλκιολάκη και τον μαέστρο κ. Νίκο Χαλιάσα.
Επιπλέον, τόνισε ότι φέτος το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας και ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε πολύ από την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και Ολυμπιονίκη κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button