Δελτία τύπου

ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην κυκλοφορία δόθηκαν σήμερα τα πέντε  νέα  κόκκινα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά, τα οποία ξεκίνησαν ήδη τα δρομολόγια, εξυπηρετώντας τους δημότες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Ο νέος στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι σύγχρονων προδιαγραφών και αποτελείται από 4  λεωφορεία μεσαίου μεγέθους, έτσι ώστε να μπορούν να κινούνται ευκολότερα στους δρόμους του Πειραιά και 1 μικρότερου μεγέθους, το οποίο  εξυπηρετεί το Νέο Φάληρο.

Τα νέα λεωφορεία διαθέτουν σύγχρονες παροχές, όπως είναι δωρεάν wi fi και δυνατότητα φόρτισης κινητών  τηλεφώνων, έχουν μέγιστη χωρητικότητα  60 ατόμων, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτουν ειδική ράμπα για καροτσάκια, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να  γνωρίζουν που βρίσκονται τα λεωφορεία.

Το επόμενο διάστημα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ενισχυθεί, με την προμήθεια 4 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία λειτουργούσε επί 23 χρόνια χωρίς άδεια, αδειοδοτήθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μετακινούνται με ασφάλεια οι δημότες.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια τα νέα κόκκινα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρέχουμε πλέον στους δημότες μας σύγχρονα λεωφορεία για την μετακίνησή τους στην πόλη. Αν και δεν ήταν εύκολο, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για να προμηθευθούμε τα λεωφορεία διήρκεσαν 18 μήνες, τα καταφέραμε. Άλλωστε ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς, το είχαμε υποσχεθεί στους Πειραιώτες και έγινε πράξη, αφού πρώτα νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, αδειοδοτήσαμε τη Δημοτική Συγκοινωνία, αγοράσαμε τα νέα λεωφορεία και το επόμενο διάστημα θα αποκτήσουμε 4 επιπλέον. Τα νέα λεωφορεία πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές,  ενώ μπορούν  να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία και διαθέτουν πολλές παροχές για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Εύχομαι  ο κόσμος να τα προστατεύσει, να τα προσέχει και φυσικά να τα χρησιμοποιεί για την καθημερινή μετακίνησή του στον Πειραιά και να γίνει συνήθεια το «Πάρε το Κόκκινο».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button