Δελτία τύπου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΥΓΡΗ ΨΥΧΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019»

Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση στον Πύργο του Πειραιά, που σχηματίζει τις λέξεις «ΥΓΡΗ ΨΥΧΗ», φωτίζεται από χθες τη νύχτα, μεταφέροντας με ένα συμβολικό τρόπο το μήνυμα για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Το έργο είναι μια πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής ομάδας της «SERAPIS MARITIME» – που συνδυάζει την τέχνη με την επιχειρηματικότητα  με έμπνευση τη ναυτιλία – σε συνεργασία με τη «RODEO GALLERY» και τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2019.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Η φωταγώγηση του Πύργου είναι κάτι το εντυπωσιακό και το όμορφο. Η ιδέα της «ΥΓΡΗΣ ΨΥΧΗΣ»  σηματοδοτεί την ψυχή των ναυτικών και της ναυτικής οικογένειας. Διοργανώθηκε από την καλλιτεχνική ομάδα της «SERAPIS MARITIME», που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η γιορτή των Ημερών Θάλασσας είναι μια γιορτή που διοργανώνει η πόλη για την πόλη. Η φωταγώγηση του Πύργου συμπίπτει και με την έναρξη του διαγωνισμού για την αξιοποίησή του. Πιστεύω πως πρέπει να  κρατήσουμε το συμβολικό αυτό μήνυμα, όσο περισσότερο μπορούμε στον Πύργο,  να το δουν οι Πειραιώτες και να το χαρούν οι άνθρωποι της θάλασσας».

Εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ομάδας της «SERAPIS MARITIME», επεσήμανε  ότι η φράση «ΥΓΡΗ ΨΥΧΗ» είναι ένα έργο της καλλιτεχνικής οντότητας «SERAPIS MARITIME», η οποία σε συνεργασία με τη «RODEO GALLERY»  και τον Δήμο  Πειραιά επιχειρούν να τιμήσουν τη ρευστή ψυχή του λιμανιού του Πειραιά με αυτή την ποιητική φράση.

Σημειώνεται πως η φωτιστική εγκατάσταση στον Πύργο του Πειραιά θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια των Ημερών Θάλασσας 2019.

http://www.imeresthalassas.gr/

Facebook.com/imeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#imeresThalassas 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button