Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019»

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε για πέμπτη χρονιά  στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο του θεσμού των «Ημερών Θάλασσας 2019».

Ο Δήμαρχος Πειραιά,  ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς», Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «Υποδεχθήκαμε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την ιστορική τριήρη του Πολεμικού μας Ναυτικού «Ολυμπιάς»,  η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας. Η παραμονή της τριήρους στη Μαρίνα Ζέας είναι ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς οι Πειραιώτες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες  της πόλης μας, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο  εμβληματικό αυτό πλοίο το οποίο είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. Ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας 2019 και  είμαστε περήφανοι που και φέτος, μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων».

 

ΤΡΙΗΡΗΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τριήρης θα είναι επισκέψιμη από το κοινό καθημερινά από 03/05/2019 – 07/05/2019 και κατά  τις ώρες:10:00-13:30 & 17:00-20:00

http://www.imeresthalassas.gr/

Facebook.com/imeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#imeresThalassas

 

 

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button