Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΕΣΥΡΕ 5 ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ρομποτικούς κάδους που δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων στον Πειραιά,  απέσυρε η Δημοτική Αρχή από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν  κοινόχρηστοι χώροι.

Συγκεκριμένα χθες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην απόσυρση και του τελευταίου ρομποτικού κάδου στη Λεωφόρο Μαρίας Χατζηκυριακού.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

      Ρομποτικοί κάδοι απομακρύνθηκαν  επίσης από τα εξής σημεία:

  • Στην πλατεία Οδησσού.
  • Στη συμβολή της Λεωφ. Φρεαττύδος με την Ακτή Μουτσοπούλου.
  • Στη συμβολή των οδών Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου στα Καμίνια.
  • Στη συμβολή των οδών Αιτωλικού και Παλαμηδίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του σημείωσε:

«Η απόσυρση των ρομποτικών κάδων ήταν απαραίτητη καθώς παρέμεναν ανενεργοί, δεν τους χρησιμοποίησαν οι δημότες για την εναπόθεση απορριμμάτων και κυρίως καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι πλέον είναι ελεύθεροι για τους πολίτες. Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, προκειμένου να είναι καθαρό το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης μας. Είναι σαφές πως η καθαριότητα είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός τομέας, στον  οποίο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Άλλωστε, οι παρεμβάσεις που υλοποιούμε προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών μας στην καθαριότητα, στο πράσινο και στα «έργα γειτονιάς» αποτελούν βασικό καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής».

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button