Δελτία τύπου

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΡΑΣ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕΑ

Δυο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά θα ανακαινιστούν πλήρως στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» της εταιρείας ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS.

Πρόκειται για τους 3ο  και 16ο   Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για τους οποίους ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαμόρφωση των χώρων.

Σημειώνεται πως θα ενταχθούν κι άλλοι Βρεφονηπιακοί  Σταθμοί του Δήμου Πειραιά σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως η συνεργασία με την εταιρεία ΙΚΕΑ είναι σημαντική, καθώς μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», ανακαινίζονται Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά της πόλης μας. Επιπλέον, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσα από τη συνέργεια Δήμου Πειραιά, ΙΚΕΑ, και Ομίλου FOURLIS,  οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί θα είναι ακόμα πιο λειτουργικοί και όμορφοι, συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη φιλοξενία των παιδιών μας. Ως Δημοτική Αρχή, τα τελευταία 4,5 χρόνια, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να προσφέρουμε μέσα από τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων, χαμόγελα στα παιδιά μας. Όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΙΚΕΑ και τον Όμιλο  FOURLIS, γι΄ αυτή τη συνεργασία, η οποία εύχομαι να βρει μιμητές. Έχω ξαναπεί πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή, οι συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητες, καθώς φέρνουν αποτέλεσμα, επ΄ ωφελεία της πόλης και των κατοίκων».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου,  σε δήλωσή της, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην  εταιρεία  ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS για τη σημαντική αυτή  συνεργασία και ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά με το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», θα προσφέρει χαμόγελα και χαρά στους μικρούς Πειραιώτες, στους γονείς, αλλά και στις εργαζόμενες των Βρεφονηπιακών Σταθμών. «Χαίρομαι που η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς, τις καλύτερες δυνατές παροχές», υπογράμμισε η κα Ζηλάκου.

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS κα Λήδα Φουρλή, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Όλες και όλοι εμείς στον Όμιλο FOURLIS και την ΙΚΕΑ πιστεύουμε πως τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο. Μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» που υλοποιούμε, προσπαθούμε να κάνουμε την  καθημερινή ζωή των παιδιών  καλύτερη, διαμορφώνοντας τους χώρους  Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και θέλοντας να συνεισφέρουμε έμπρακτα  στον Δήμο του Πειραιά,  ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ένταξη δύο παιδικών σταθμών της περιοχής, στο πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

Για το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ

Το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ, δημιουργήθηκε το 2013 στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, με σκοπό τη στήριξη Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα σε  67 Σταθμούς σε όλη τη χώρα, για περισσότερα από 2.800 παιδιά, δημιουργώντας ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά μαθαίνουν και δημιουργούν.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button