Δελτία τύπου

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  και στην εκπομπή  «Αταίριαστοι»,  με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και της τροχαίας στον Πειραιά.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Για τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης στην αστυνομική δύναμη της πόλης

Με αφορμή την επιστολή που έστειλε στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του Πειραιά, ο κ. Μώραλης ανέφερε χαρακτηριστικά,  πως  έχει  κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στην Καλλίπολη και κατέληξε ο Πειραιάς, η πόλη με το μεγάλο λιμάνι,  να έχει δύο μόνο Τμήματα. Χαρακτήρισε εξωφρενική τη διαταγή της ΓΑΔΑ, βάσει της οποίας 15 ακόμα αστυνομικοί πρέπει να φύγουν από τον Πειραιά και να ενισχύσουν δυνάμεις  άλλων υπηρεσιών ασφαλείας.  Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά δεν πρέπει να αποδυναμώνονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το λιμάνι βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι στον Πειραιά είναι καλυμμένο μόνο το 48% και το 50% αντίστοιχα των οργανικών θέσεων σε Τροχαία και Αστυνομία, επισημαίνοντας πως γίνονται περαιτέρω μειώσεις, παρά την καλή διάθεση των Διοικητών.

Για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο Πειραιάς από την κρουαζιέρα

Αναφερόμενος στην κρουαζιέρα, ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ξενοδοχείων, καθώς θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά.   Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο ΟΛΠ και η Cosco έχουν ως στόχο να κατασκευάσουν τέσσερα ξενοδοχεία στη λιμενική ζώνη, λέγοντας πως τα δύο από αυτά έχουν εγκριθεί και πως το ένα, αυτό στο κτήριο της παγόδας, είναι υπό αίρεση. Επίσης συμπλήρωσε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις σε επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων στον Πειραιά.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε πως  επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός και πως το προσπαθεί  από την πρώτη στιγμή,  ωστόσο ανέφερε πως πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει σε  3 ή 5 χρόνια. Στη συνέχεια επεσήμανε  ότι δεν αρκούν οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και πως πρέπει τα Επιμελητήρια, οι παραγωγικές τάξεις, η Περιφέρεια να συμβάλουν στην κατεύθυνση ανάδειξης του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού.

 

Για την καθαριότητα

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως όταν δεν υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ, με τα ρήγματα και τις καθιζήσεις, όταν δεν υπάρχουν απεργίες, που αφορούν κυρίως κυβερνητικά θέματα όπως είναι οι συμβασιούχοι, τα επιδόματα, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τότε η πόλη είναι επαρκώς καθαρή. Επίσης ο κ. Μώραλης ανέφερε  ότι ήδη  ενισχύεται ο στόλος του τομέα Καθαριότητας με σύγχρονα αυτοκίνητα και μηχανήματα.

Για το εγχείρημα της «Γέφυρας»

Σε ερώτημα για το εγχείρημα της «Γέφυρας», ο κ. Μώραλης αρχικά ανέφερε ότι προσωπικά δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, ωστόσο χαρακτήρισε υποκριτική τη συζήτηση για τη συνεργασία Κεντροαριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, γίνεται 3 – 5 μήνες πριν τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πολλά στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης για πάρα πολλά χρόνια, αναφέρονταν με βαριές εκφράσεις σε αυτούς που τώρα τους καλούν να συνεργαστούν.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button