Δελτία τύπου

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΩΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΣΑΜΑΔΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, εγκαινίασαν σήμερα τη διάνοιξη, πεζοδρόμηση και ανάπλαση του τμήματος της οδού Σωτήρος Διός από τη Φίλωνος μέχρι την Aκτή Μιαούλη, που διέρχεται μέσα από τον Τινάνειο κήπο. Υπενθυμίζεται πως το έργο υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πειραιά.

Εν συνεχεία ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού  Τσαμαδού, του τμήματος από την Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου.

Οι δύο αυτές παρεμβάσεις  ήταν πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της επισκεψιμότητας των καταστημάτων, καθώς και στην  αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των εμπορικών αυτών δρόμων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τόνισε ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων να ενοποιηθεί ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός με την Ακτή Μιαούλη. «Ήταν μια αναγκαία παρέμβαση στην περιοχή, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης. Στόχος μας ήταν να ενοποιήσουμε τη Σωτήρος Διός με την Ακτή Μιαούλη. Αναμφισβήτητα ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει», σημείωσε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή θα παρεμβαίνει εκεί που μπορεί για να δίνει λύσεις.  Επιθυμία μας ήταν με τις αναπλάσεις στη Σωτήρος Διός, να γίνει ένας πεζόδρομος αντάξιος των καταστημάτων, του εμπορικού κόσμου και της πόλης», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. Όσον αφορά την ανάπλαση της οδού Τσαμαδού επεσήμανε ότι  τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα ήταν σε κακή κατάσταση και η παρέμβαση αυτή έπρεπε να γίνει. Επιπλέον υπογράμμισε πως μετά τις γιορτές, θα ολοκληρωθεί  το τμήμα από τη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι τη λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη.

Υπογράμμισε  ότι η τάση πανευρωπαϊκά είναι ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος να μεγαλώνει για να βελτιώνεται η προσβασιμότητα και η κινητικότητα. Πρόσθεσε δε ότι ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να ικανοποιεί το σύνολο των κατοίκων ή των επιχειρηματιών. Όμως εμείς – όπως είπε – κάνουμε ένα έργο που είναι στη σωστή λογική στην Ευρωπαϊκή λογική: να μειώνονται τα αυτοκίνητα και τα παράνομα παρκαρίσματα, να διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια και να γίνονται πλατείες ανοιχτές.

Επεσήμανε την ανάγκη της προστασίας αυτών των αναπλάσεων  στην καθημερινή λειτουργία τους και από τους πολίτες και από τους επιχειρηματίες για να αποτραπούν παρκαρίσματα και παράνομη κυκλοφορία μηχανών, γιατί  αν επικρατήσει αυτό θα χρειάζεται ξανά σε ένα χρόνο η ίδια ανάπλαση. Και είναι αμαρτία όπως τόνισε να δαπανούμε συνέχεια χρήματα του Πειραϊκού λαού για τα ίδια έργα. Για αυτό πρέπει να προστατέψουμε αυτές τις αναπλάσεις, κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης χαιρετίζοντας τα εγκαίνια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, γιατί ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τη διάνοιξη της Σωτήρος Διός και την αναβάθμιση της οδού Τσαμαδού. Επιπλέον επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι  παρεμβάσεις στη Σωτήρος Διός, θα μπούνε ακόμα πιο ισχυρά φωτιστικά, νέα παγκάκια, θα βελτιωθεί το πράσινο και προέβλεψε σίγουρα ότι θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώνοντας την ακτή Μιαούλη με την οδό Σωτήρος Διός. Παράλληλα επεσήμανε ότι  ο Τινάνειος κήπος πρέπει να είναι ένα ανοιχτό πάρκο και γι’ αυτό δήλωσε ικανοποιημένος από την δέσμευση του Δημάρχου ότι θα αφαιρεθεί το κάγκελο περιμετρικά.

Για την ανάπλαση της οδού Τσαμαδού ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο  Πειραιά κ Γιάννη Μώραλη, την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» που έχει αναλάβει τη δαπάνη του έργου, καθώς και την εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ» για τη γρήγορη εκτέλεση του έργου και στο  πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί.  Το έργο θα ολοκληρωθεί αφού μπουν κολωνάκια και καλύτερος φωτισμός και φυσικά θα επεκταθεί και στο πάνω μέρος της Τσαμαδού. Ο κ. Μανεσιώτης υπογράμμισε ότι και με αυτές της αναπλάσεις στον Πειραιά έχει ξεκινήσει και γίνεται κάτι συμπληρώνοντας ότι με χαρά πληροφορήθηκε ότι πάρθηκε απόφαση για την ίδρυση της «Ιπποδάμειας αγοράς», στην πλατεία Ιπποδαμείας, ένα έργο – όπως είπε  – που αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την πόλη και θα την κάνει  τοπόσημο για επίσκεψη.

Τις εκδηλώσεις εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button