Δελτία τύπου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΗΣ JAZZ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Συναυλία με τον κορυφαίο Έλληνα πιανίστα της jazz Γιώργο Κοντραφούρη και το σχήμα του Baby Trio, θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00, στο ισόγειο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο.

Τη συναυλία διοργανώνει το  Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά,  στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά». Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης, οι Brige Quintet, ένα ανερχόμενο τζαζ σχήμα που αποτελείται από νέους Πειραιώτες καλλιτέχνες.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, έχοντας στο ενεργητικό του μια πλούσια διεθνή καριέρα που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε αίθουσες και μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, συνεργασίες με εμβληματικούς μουσικούς από όλο τον κόσμο, δισκογραφία, αλλά και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στον σύγχρονο ήχο της jazz. Στη συναυλία της Κυριακής πλαισιωμένος από τους Κωστή Φαναρά (κιθάρα) και Έκτορα Ρέμσακ (τύμπανα) που συναποτελούν τους Baby Trio, θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές, πάντοτε μέσα από το πρίσμα της free jazz και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Οι Brige Quintet είναι ένα σχήμα νέων μουσικών από τον Πειραιά, που μέσα από τις  συνθέσεις του Νικόλα Χάλαρη παντρεύουν την jazz και την fusion με την κλασική μουσική. Το κουιντέτο αποτελείται από τους: Νικόλα Χάλαρη (πιάνο, συνθέσεις), Μίνο Πετσετάκη (ηλεκτρικό μπάσο), Κωστή Πολυδώρου (άλτο σαξόφωνο), Κλέαρχο Χαλούλο (φλάουτο), Έκτορα Ρέμσακ (τύμπανα).

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button