Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στη  συναυλία «Κατά της Φτώχειας», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Βρεττός, η Χριστίνα Σάλτη, η Ερωφίλη, η Αφεντούλα Ραζέλη, το παραδοσιακό συγκρότημα «Smyrna»  και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως, τραγούδησαν με σκοπό να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Θανάσης Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ απένειμε «το χρυσό μετάλλιο του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού» σε επιφανείς προσωπικότητες, για τη στήριξη και τη συμβολή  τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της  Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανάμεσα σε εκείνους που τιμήθηκαν, ήταν και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το χρυσό μετάλλιο παρέλαβε εκ μέρους του κ. Μαρινάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.» κ. Βασίλης Βασιλειάδης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα  τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- στηρίζει την  κοινωνική και φιλανθρωπική προσπάθεια της Μητροπόλεως Πειραιώς. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που με την παρουσία τους και την αγάπη τους βοηθούν την Εκκλησία στο έργο της, καθώς  και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της  εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαιρετίζοντας τη συναυλία «Κατά της Φτώχειας» ευχήθηκε, για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, να είναι υγιής και δυνατός και να είναι όπως πάντα κοντά στον συνάνθρωπο, προκειμένου να συνεχίσει να δίνει πολύπλευρες μάχες κατά της φτώχειας.

Εξέφρασε τη χαρά του διότι – όπως είπε – ως Δήμαρχος της πόλης έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, για τον οποίο τόνισε πως έχει επιστημονική κατάρτιση, οξυδέρκεια, ευφυΐα,  χιούμορ, ανθρωπιά. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η Μητρόπολη Πειραιά καλύπτει ανάγκες  που δεν μπορεί να καλύψει ούτε η Περιφέρεια ούτε ο Δήμος ούτε καμία άλλη κρατική δομή. Στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο η Μητρόπολη Πειραιά προσεγγίζει τους ανθρώπους, λέγοντας ότι βοηθάει με αγάπη, με ευαισθησία και αξιοπρέπεια.

Πρόσθεσε επίσης, ότι και ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να βοηθάει τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη. Συνεχάρη όλους εκείνους που γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο και  βοηθούν το έργο της Εκκλησίας.  Τέλος, ευχήθηκε να υπάρχουν πολλοί σαν τον κ. Μαρινάκη, σαν τον κ. Μαρτίνο καθώς και πολλά νοσοκομεία όπως το Μετροπόλιταν, ώστε να συνδράμουν τη Μητρόπολη αλλά και τις δημόσιες κρατικές δομές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Στη συναυλία «Κατά της  Φτώχειας», από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς,  η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ( ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κα Κορίνα Λαουλάκου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button