Δελτία τύπου

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υπέγραψε από κοινού με τους διευθυντές του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου, συμφωνητικό για τη διασύνδεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, με τις βιβλιοθήκες των δύο σχολείων.

Η σύμπραξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στις μαθήτριες να έχουν  εύκολη πρόσβαση και μέσω του διαδικτύου, σε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους βιβλίων.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε τις δύο σχολικές βιβλιοθήκες και αμέσως μετά μίλησε στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς.  Στην υπογραφή παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κα Ευαγγελία Μπαφούνη, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του ανέφερε πως το Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο, είναι ένα από τα πιο ιστορικά και καλά οργανωμένα σχολεία, λέγοντας μάλιστα πως οι μαθήτριες είναι τυχερές που φοιτούν σε ένα σχολείο άρτιο, εκπαιδευτικά και κτηριακά. Ο Δήμαρχος Πειραιά,  ανέφερε πως ξεκινά μια εποικοδομητική συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά με τα σχολεία της πόλης, αρχής γενομένης από το σχολείο της Ραλλείου. Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Με τη διασύνδεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη Βιβλιοθήκη του σχολείου, οι μαθήτριες θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη γκάμα βιβλίων. Τόνισε επίσης πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο πλούσιες Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, λέγοντας πως στο site του Δήμου Πειραιά, οι μαθήτριες  μπορούν  να βλέπουν ηλεκτρονικά τα διαθέσιμα βιβλία, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους. Μάλιστα ο κ. Μώραλης, υπογράμμισε πως η γνώση είναι δύναμη, παροτρύνοντας τις μαθήτριες να διαβάζουν. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κα Ευαγγελία Μπαφούνη, τους ανθρώπους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τους διευθυντές και καθηγητές του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου, που παρά τα καθήκοντά τους, αφιέρωσαν χρόνο για να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα, να υλοποιηθεί αυτή η σύμπραξη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό, που λειτουργεί πιλοτικά, θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές της προσπάθειας αυτής,  είναι οι ίδιες οι μαθήτριες, που μέσω των φίλων τους και των οικογενειών τους, θα κάνουν γνωστό το πρόγραμμα. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ήδη αγκαλιάζουν οι  μαθήτριες αυτήν την προσπάθεια  στους δύο χώρους Βιβλιοθηκών που έχουν  οργανωθεί μέσα στο σχολείο.

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Λυκείου κ. Σαράντος Οικονομίδης σε δήλωσή του τόνισε, ότι υπεγράφη  ένα συμφωνητικό δεκαετούς υποστήριξης του Δήμου στη βιβλιοθήκη του Λυκείου και ένταξή  της στο δίκτυο βιβλιοθηκών του Δήμου. Την πρωτοβουλία αυτή τη χαρακτήρισε σημαντική, καθώς οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία και να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στη βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά και στις βιβλιοθήκες του Δήμου, μέσω του διαδικτύου και σε όσους το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Πειραιά και τη Σχολική Επιτροπή η οποία στηρίζει  το σχολείο, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου κ. Θρασύβουλος Μαραγκόζογλου καλωσόρισε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τις βιβλιοθήκες του γυμνασίου και του λυκείου,  επισημαίνοντας ότι είναι πλέον οι βιβλιοθήκες των δύο σχολείων,  παραρτήματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button