Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΨΥΧΗ & ΛΟΓΟΣ – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΙΡΒΑΝΑ (1866 – 1937)» ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε και μίλησε  στα εγκαίνια της έκθεσης «Ψυχή & Λόγος. Ανακαλύπτοντας τον Παύλο Νιρβάνα (1866 – 1937)», που πραγματοποιήθηκαν χθες, στην αίθουσα πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης», στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς.

Την έκθεση, που οργάνωσαν το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Καθηγητής  κ. Δημήτρης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η αίθουσα πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης»  παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πειραιά στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς για πολιτιστικούς σκοπούς, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της Φιλολογικής Στέγης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον Παύλο Νιρβάνα, λέγοντας ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πνεύματος που ανέδειξε ο Πειραιάς. Μάλιστα επεσήμανε πως η προτομή του, βρίσκεται στο Πασαλιμάνι, φιλοτεχνημένη έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. «Χαιρόμαστε όλοι στον Πειραιά να αναδεικνύουμε τους ανθρώπους που  τίμησαν την πόλη», τόνισε ο κ. Μώραλης, επισημαίνοντας παράλληλα, πως το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Δήμος ήταν να παραχωρήσει έναν χώρο στη Φιλολογική Στέγη Πειραιά για τις πολιτιστικές της δραστηριότητες, καθώς όπως τόνισε η Φιλολογική Στέγη στηρίζει τον πολιτισμό της πόλης. Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας που αποφάσισε να αναδείξει το έργο ενός σπουδαίου Πειραιώτη και ειδικά τον αναπληρωτή καθηγητή Δημήτριο Παυλόπουλο, καθώς και την κυρία Νατάσσα Φλώρου, η οποία βοήθησε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της Φιλολογικής Στέγης και του Πειραϊκού Συνδέσμου να διεξαχθεί στον Πειραιά  τόσο η έκθεση όσο και εσπερίδα σε λίγες ημέρες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. «Πιστεύω ότι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης μας αποτελούν παρακαταθήκη και εύχομαι να αυξάνετε τις πολιτιστικές σας δράσεις», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Στέφανος Μίλεσης, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη  διότι – όπως είπε –  προσέφερε ό,τι τού ζήτησαν και του αιτήθηκαν  για την πραγματοποίηση των εγκαινίων της έκθεσης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button