Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στην επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Για  το ιστορικό και τη σημασία της Εθνικής Επετείου μίλησε η κα Αικατερίνη Σπανού από την ομάδα Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ Πειραιά, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά παιάνιζε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σαρωνικού αντί στεφάνου θα καταθέσει ποσό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό  Σχολείο Πειραιά.  Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Στέλιος Γαϊτανάρος.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μετά την τελετή, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων πως η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη γίνεται κάθε χρόνο, «προκειμένου τιμηθούν αυτοί που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι». Όπως υπογράμμισε, με τις εκδηλώσεις αυτές επιδίωξη είναι να θυμίσουμε στα νεότερα παιδιά ότι όταν οι Έλληνες δίνουν μάχες ενωμένοι, μπορούν να τις κερδίζουν. Το μήνυμα αυτό – πρόσθεσε  – είναι πάντα επίκαιρο καθώς όπως ανέφερε: «τα τελευταία χρόνια δεν εμφανιζόμαστε ενωμένοι γι’ αυτό δεν έχουμε πετύχει και τις αντίστοιχες μεγάλες νίκες». Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε ότι πρέπει να διδαχτούμε από τους παλαιότερους και ότι πρέπει να μαχόμαστε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button