Δελτία τύπου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο.

Το έργο θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Πειραιά και περιλαμβάνει:

  • κατασκευή νέων πεζοδρομίων
  • παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των ατόμων με αναπηρία
  • καινούργια ασφαλτικά  στο οδόστρωμα
  • νέο φωτισμό led
  •  νέους υπογειοποιημένους κάδους
  • διαμόρφωση εξελιγμένων κόμβων διασταυρώσεων
  • ανάπλαση πρασίνου.
  • νέες κλήσεις στο οδόστρωμα, ώστε να γίνεται απορροή των υδάτων.
  • επίλυση προβλημάτων με τις υψομετρικές διαφορές στα πεζοδρόμια (από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου έως την οδό Καραϊσκάκη).

Η ανάπλαση βασίζεται σε ολοκληρωμένη μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά και αναμένεται να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα ακόμα και στο κυκλοφοριακό, αναβαθμίζοντας την πυκνοδομημένη περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του επεσήμανε πως μετά την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει ριζικά η Λεωφόρος Ειρήνης, καθώς θα γίνει πιο σύγχρονη και λειτουργική. «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου με ίδιους πόρους, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά», επεσήμανε ο κ. Μώραλης, λέγοντας παράλληλα πως θα γίνουν εκτεταμένες  παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Ειρήνης, από κατασκευές νέων πεζοδρομίων μέχρι αναπλάσεις πρασίνου. «Πιστεύω πως η «νέα» Λεωφόρος Ειρήνης στο Νέο Φάληρο θα αναβαθμίσει την περιοχή και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι΄ αυτό, καθώς οι κάτοικοι επιθυμούσαν πολλά χρόνια αυτή την ανάπλαση. Έχω ξαναπεί πως στόχος μας δεν είναι να ανακοινώνουμε έργα, αλλά να υλοποιούμε έργο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Νέου Φαλήρου, καθώς με την υλοποίηση της ανάπλασης θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά η Λεωφόρος Ειρήνης. «Η πλήρης ανακατασκευή της Λεωφόρου Ειρήνης αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Νέου Φαλήρου εδώ και 12 χρόνια και χαίρομαι γιατί η Δημοτική Αρχή με αυτή την ανάπλαση, δίνει  οριστικά τέλος στα χρόνια προβλήματα, ενώ παράλληλα η Λεωφόρος Ειρήνης γίνεται πιο σύγχρονη και ασφαλής». Τέλος, ο κ. Λιακόσταυρος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να καταρτιστεί μια άρτια μελέτη για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button