Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ KΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης στην πλατεία Πηγάδας.

Μαθητές, δημότες, αλλά και φορείς μπορούν να επισκεφθούν το Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, προκειμένου να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό.

Να σημειωθεί ότι η δράση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού οι επισκέπτες του Κινητού Κέντρου  έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν και το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο προσφέρεται  στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η περιβαλλοντική αυτή καμπάνια, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής των Πειραιωτών και να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Πειραιά  λειτουργεί στην πόλη 10 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, όπου οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν.  Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που ανακυκλώνουν έχουν ως ανταποδοτικό όφελος ένα οικονομικό αντίτιμο ανάλογα με την ποσότητα των συσκευασιών,  το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν με δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα super market.

 

Τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρίσκονται στα εξής σημεία στον Πειραιά:

  1. Γρηγορίου Λαμπράκη & Ακτή Μουτσοπούλου-Πασαλιμάνι
  2. Εθνάρχου Μακαρίου & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
  3. Πλατεία Καραϊσκάκη-Λιμάνι Πειραιά
  4. Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως-Καμίνια
  5. Βλαχάκου & Μήλου-Αγία Σοφίας
  6. 34ου Συντάγματος Πεζικού & Ευαγγελιστρίας
  7. Πλατεία Πηγάδας
  8. Τζαβέλα & Λεωφόρο Αλέξανδρου Παπαναστασίου
  9. Συμβολή Λεωφόρου Χατζηκυριάκειου & Μαρίας Χατζηκυριακού
  10. Πλατεία Γεννηματά – Καμίνια

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του  αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική δράση λέγοντας πως  είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μαθητές αλλά και δημότες, μαθαίνουν τα  οφέλη  της ανακύκλωσης. «Επισκέφθηκα σήμερα το Κινητό Κέντρο  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης  και συνομίλησα με μαθητές από το 50ο  Δημοτικό Σχολείο, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση. Διαπιστώνω με χαρά ότι η νέα γενιά μαθαίνει να ανακυκλώνει και να αποκτά περιβαλλοντική συνείδηση», τόνισε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον ο Δήμαρχος,  αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανακύκλωση, τονίζοντας πως υπάρχει σταθερή συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και πως ο Δήμος Πειραιά έχει τοποθετήσει 10 Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Μάλιστα ανέφερε πως θα τοποθετηθούν κι άλλα στο άμεσο μέλλον,  πάντα κοντά σε σχολεία.

«Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στο κομμάτι της ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά, ωστόσο χαίρομαι που δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες να μπορούν να ανακυκλώνουν και να κερδίζουν», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

 

Δείτε το πληροφοριακό υλικό για την περιβαλλοντική καμπάνια στον Δήμο Πειραιά εδώ

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button