Δελτία τύπου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εργαστήριο Πληροφορικής απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά,  προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Σημειώνεται πως το Εργαστήριο Πληροφορικής, το οποίο ήταν ένα πάγιο αίτημα του σχολείου,  δημιουργήθηκε με  δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά, προκειμένου να δει το Εργαστήριο Πληροφορικής και συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές.  Στο 6ο Γυμνάσιο Πειραιά βρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πειραιά, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  θα συνεχίσει να εξοπλίζει με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και άλλα σχολεία, αναβαθμίζοντας όλα τα σχολικά εργαστήρια της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα τα σχολεία της πόλης,  έχουν όλο και περισσότερες καλές στιγμές. «Επισκέφθηκα σήμερα το 6ο  Γυμνάσιο Πειραιά, με αφορμή τη δημιουργία ενός πλήρους Εργαστηρίου Πληροφορικής, που δεν υπήρχε μέχρι τώρα  και έγινε με μια σημαντική δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω πως οι καθηγητές και οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτή την πρωτοβουλία», επεσήμανε ο Δήμαρχος,  προσθέτοντας ότι πάντα κάτι λείπει και πάντα κάτι πρέπει να προστεθεί σε κάθε σχολείο. Συγκεκριμένα σημείωσε: «υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν εύρυθμα και είναι λειτουργικά και τα παιδιά είναι ευχαριστημένα και κατ’  επέκταση και εμείς και υπάρχουν δυστυχώς σχολικές μονάδες που χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις».

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου σε δήλωσή της επεσήμανε ότι το Εργαστήριο Πληροφορικής δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη, ότι ενώ υπήρχε οργανική θέση για το μάθημα της πληροφορικής, δυστυχώς δεν γινόταν, αφού δεν υπήρχε Εργαστήριο έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το μάθημα. Η κα Αρβανίτου σημείωσε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και με τα χρήματα που δίνονται από τις τακτικές επιχορηγήσεις, κατάφερε  να «στήσει» το Εργαστήριο, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου Πειραιά να κάνουν το μάθημα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button